Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Нові форми звітності у сфері аквакультури

Нові форми звітності у сфері аквакультури

З метою удосконалення національної звітності та адаптації до європейських стандартів збирання статистичних даних, наказом Мінагрополітики від 11.09.2023 № 1655 «Про затвердження форми звітності у сфері аквакультури та інструкції щодо її заповнення» затверджені нові форми звітності у сфері аквакультури.

Ключовим елементом визначення стану розвитку галузі рибництва є збір статистичних даних. Існуюча форма звітності в сфері аквакультури останній раз оновлювалася у 2012 році.

Для здійснення аналізу роботи галузі на сьогодні потрібна значна більшість статистичних даних, що в подальшому дасть можливість приймати ефективні рішення в частині надання державної підтримки та кредитування.

Нова форма звітності враховує вимоги європейського законодавства та сприяє наближенню її до стандартів ЄС.

Завдяки внесеним змінам звітність буде охоплювати всі об’єкти аквакультури, а саме: риб, ракоподібних, молюсків та водоростей, також передбачено проводити збір статистичної інформації у розрізі окремих видів риб, відповідно до європейських норм.

З Презентацією «Зміни звітності щодо виробництва продукції аквакультури. Основні етапи заповнення форми звітності № 1-Аквакультура (річна) «Звіт про аквакультуру за 20_ рік» можна ознайомитися за посиланням:

https://darg.gov.ua/files/25/12_15_prez.pdf

Основні етапи заповнення нової форми звітності у сфері аквакультури (youtube.com)

09 січня 2024