Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Нарада щодо роботи загальноосвітніх закладів

Нарада щодо роботи загальноосвітніх закладів

Сьогодні провели нараду з директорами загальноосвітніх навчальних закладів щодо питань закінчення 2022/2023 навчального року та стану підготовки до нового навчального року.

У цьому навчальному році очно змогли запрацювати два наших заклади - Лютізький та Старопетрівський ліцеї, адже ми там провели ремонтні роботи найпростіших укриттів.
На сьогоднішній день проводимо роботу щодо розроблення проектної документації з будівництва захисних споруд цивільного захисту(протирадіаційних укриттів) для двох загальноосвітніх навчальних закладів: Новопетрівського ліцею та Новопетрівської гімназії №2. Обидві споруди будуть розраховані на пів тисячі чоловік.
Одночасно з цим сільською радою розроблено проектну документацію по об’єкту: «Нове будівництво захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційного укриття) на 390 осіб Новопетрівської гімназії №1» (знаходиться на експертизі).
Також сільською радою розроблено проектну документацію по об’єкту «Капітальний ремонт із заходами енергозбереження, енергоефективності, термомодернізацією Новопетрівської гімназії №1».
На вищезазначені роботи, сподіваємось, буде залучено кошти обласного та державного бюджету, щоб діти цих закладів мали змогу також навчатися очно.
Загальна вартість робіт по цих проектах понад 70 млн.грн.
Але в будь-якому випадку розуміємо, що швидко ці об’єкти зведено не буде. І новий навчальний рік буде розпочато, як і минулий, з залученням приміщень садочку «Петрик» для навчання першокласників.
Крім цього, проведемо коригування проектної документації щодо капітального ремонту будівлі Лютізького ліцею, яким зокрема передбачено заміну перекриття у старому корпусі, заміну комунікацій та обладнання на кухні. Тут ми розраховуємо на грант від Центрального управління проектами (Литовська республіка), за участі Української спілки промисловців та підприємців. Сподіваємось, що частково кошти на початок робіт буде виділено вже цього року.
Протягом літа плануємо закінчити ремонтні роботи санвузлів у Старопетрівському ліцеї та дообладнати укриття. У Лютізькому ліцеї - дообладнати укриття та вхідну групу, у Новопетрівському ліцеї - провести ремонт одного коридору з заміною дверей в класах та замінити паркан, в Новопетрівській гімназії № 2 - завершити ремонт покрівлі.
17-19 травня 2023 року в режимі онлайн відбулася XIV Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2023». Переможцями конкурсу, які відзначені золотими медалями, є наші два заклади загальної середньої освіти, а саме: в номінації «Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес: сучасні рішення та перспективи розвитку» став Новопетрівський ліцей, в номінації «Формула «4К» в дії: технології формування навичок ХХІ століття» став Лютізький ліцей. Вітаємо їх, а також їх керівників!


06 червня 2023