Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Нарада

У п’ятницю відбулася нарада щодо організації роботи укриттів на території Петрівської громади.
Напередодні поліцейські офіцери громади перевірили укриття на готовність прихистити людей на випадок повітряної тривоги.

На основі огляду на нараді складено список укриттів, що будуть працювати цілодобово у громаді:
Перелік захисних споруд цивільного захисту подвійного призначення та найпростіших укриттів, розміщених на території Петрівської сільської територіальної громади:

  • Петрівська школа мистецтв, с. Нові Петрівці, вул. Свято-Покровська, 169.
  • Комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу «Петрик» Петрівської сільської ради, с. Нові Петрівці, вул. Ново-Київська, 137.
  • Приміщення церкви, с. Нові Петрівці, вул. Свято-Покровська, 231.
  • Старопетрівський ліцей Петрівської сільської ради, с. Старі Петрівці, вул. Князя Святослава, 171 а.
  • Приміщення церкви, с. Лютіж, вул. Миру, 12 а.
  • Лютізький ліцей Петрівської сільської ради, с. Лютіж, вул. Визволителів, 51.
 
Вирішили, що у навчальних закладах за цим стежитиме охорона, а в церквах поки що буде організоване чергування членів ДФТГ.

Та як показала практика останніх повітряних тривог, далеко не всім можна зручно й безпечно встигнути переміститися до укриттів. Їх можуть використати, хто живе чи працює поблизу.
Адже від початку повітряної тривоги до появи ракет у небі і роботи ППО останнім часом - лічені хвилини. За цей проміжок можна лише швидко переміститися до більш-менш безпечного місця у своєму житлі чи можливо до сусідів.

Щоб перебігти до укриття - здебільшого треба більше часу, а перебувати на вулицях під час ракетної небезпеки надзвичайно небезпечно. Це значно ризикованіше, ніж бути у будівлі, адже при роботі ППО - навіть маленький шматочок ракети, що прилетить з неба - може завдати непоправної шкоди вашому здоров’ю та навіть життю, будівля все-таки ймовірніше захистить від цих невеликих «сюрпризів» з неба, а пряме попадання менш ймовірне.

Остання повітряна тривога налякала всіх надзвичайно. Свист ракет, робота ППО, вибухи -наполохали всіх навколо. Але найгірше, що деяким домогосподарствам було завдано шкоди. По селах познаходили чимало уламків ракет та шахедів, у людей повилітали вікна, повиривало ворота, в одному будинку сталася пожежа.
На щастя, всі живі.

Ми дуже хочемо, щоб кожен наш житель був максимально у безпеці .

Пам’ятаймо, що наше ППО - надзвичайно майстерні військові, які вже неодноразово довели свій професіоналізм.

Разом з тим - не забуваймо про безпеку і не нехтуймо елементарними правилами поведінки при повітряній тривозі. Користуйтеся хоча б принципом «двох стін», тримайтеся подалі від вікон, не виглядайте на вулицю, коли летять ракети. Не фотографуйте роботу нашого ППО.

Бережіть себе та наших військових, вони захищають всіх нас і просять лише інформаційної тиші.

05 червня 2023