Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Звіт

 

Яким був 2023 рік для Петрівської громади? Що вдалося виконати у сьогоднішніх реаліях, пов’язаних з війною у державі? Звичайно, завжди планується і хочеться зробити якомога більше. Проте війна диктує свої правила і вносить свої корективи. Втім у цих складних умовах сільська рада, структурні підрозділи весь рік здійснювали та продовжують здійснювати заходи щодо забезпечення стабільної життєдіяльності громади. Серед важливого – допомога ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам і жителям громади, що належать до соціально незахищених верств населення. Петрівська сільська рада надавала необхідні послуги громадянам у повному обсязі. Комунальні підприємства працювали безперебійно. Протягом року тривав освітній процес: у загальноосвітніх закладах відбувалося як очне, так і онлайн навчання. Всі дошкільні навчальні заклади громади на сьогодні працюють у повному обсязі, завдячуючи тому, що в них є укриття. У сфері культури та спорту вихованці студій і спортивних секцій мають змогу проводити репетиції та тренування, брати участь у конкурсах і змаганнях. Впродовж року, по можливості, проводилися культурні заходи з обмеженою кількістю учасників та з урахуванням безпекових умов. Безпека наразі визначає наше життя, змогу працювати та дбати про розвиток громади. Дякуємо всім захисникам і захисницям, які обороняють нас на фронті. Вічна пам’ять тим, хто загинув. Слава Україні! Героям Слава!

РОБОТА АПАРАТУ ТА РАДИ

У 2023 році Петрівською сільською радою проведено 18 пленарних сесійних засідань, на яких розглянуто понад 458 питань, у тому числі 228 у сфері земельних відносин, в основному це питання, пов’язані зі зміню цільового призначення земельних ділянок приватної власності та формуванням нових земельних ділянок під існуючими об’єктами нерухомого майна. Інші питання стосувалися  соціально-економічного розвитку громади. 

За аналогічний період проведено 14 засідань виконавчого комітету. Розглянуто 605 питань. Переважно, це рішення про присвоєння адрес, про надання одноразової матеріальної допомоги, розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, розгляд протоколів про адміністративні правопорушення, питання щодо захисту прав та інтересів дітей.

Повний текст Звіту у додатку, який можна скачати нижче. 

За рік до сільської ради надійшло 1734 звернень від громадян.

З них: 264 – щодо земельних відносин, 467 – з приводу виділення матеріальної допомоги за програмою «Турбота».

Від юридичних осіб надійшло 3861 вхідної кореспонденції.

Вихідної кореспонденції - це відповіді на листи, звернення, заяви направлено 3 405.

Надійшло 72 судові повістки, 23 запити на отримання доступу до публічної інформації.

У Центрі надання адміністративних послуг наразі надається 170 адміністративних послуг.

За звітний період надано 9116 адміністративних послуг, з них: здійснено реєстрацію місця проживання 566 особам (у 2022 році − 315); здійснено зняття з реєстрації місця проживання 478 особам (у 2022 році − 165); внесення змін до реєстру територіальної громади − 1693 (у 2022 році − 899); витяги з реєстру територіальної громади − 2556 (у 2022 році − 1679); проведено державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно – 1166; проведено державну реєстрацію юридичних осіб та ФОП − 1090 (у 2022 році − 430); проведено реєстрацію актів цивільного стану (смерть) − 210 (у 2022 році − 191); реєстрація актів цивільного стану (народження) − 92 (у 2022 році − 38); реєстрація актів цивільного стану (шлюб) − 40 (у 2022 році − 31), оформлення житлових субсидій, пільг – 392,  повідомлень про пошкоджене майно – 245, присвоєно поштових адрес об’єктам нерухомого майна – 220, видано будівельних паспортів – 153, видано містобудівних умов та обмежень – 18, видано витягів з містобудівної документації –189,  паспортів прив’язки для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності – 2, видано дозволів на порушення об'єктів благоустрою – 6.

Адміністративною комісією проведено 5 засіданнь, на яких розглянуто 39 протоколів про адміністративні правопорушення та накладено штрафів на загальну суму близько 15 тис. грн. На незареєстрованих в громаді жителів складено 8 протоколів та накладено штрафів на суму близько 10 тис. грн. Станом на сьогодні сплачено 22 500 грн, що становить 90 %.

Відділом комунальної власності, будівництва та інвестицій опрацьовані та скориговані 23 проєктні документації та здійсненно супровід будівельних робіт на 33 об’єктах комунальної власності. Обстежено 94 пошкоджені житлові будинки внаслідок військової агресії російської федерації. За програмою "єВідновлення" відділом було опрацьовано 118 заяв, з яких по 94 заявах нараховано компенсацію за пошкоджені житлові будинки у сумі 12 169 700,00 грн. По 24 заявах на компенсацію пошкодженого майна відмовлено у зв’язку з тим, що сума пошкоджень перевищувала розмір запропонованої державою компенсації (500,00 тис. грн). Зазначені громадяни зможуть звернутися з аналогічними заявами після запровадження нової програми, яка передбачає компенсації понад 500 тис. грн.   

Протягом звітного року, працівниками відділу житлово-комунального господарства та благоустрою було складено 1052 повідомлення, 457 приписів та 19 протоколів на порушників правил благоустрою, на кінець року усунено недоліки по 1362 порушеннях, тобто у 90%.

Найбільше порушень виявлено за неналежне утримання прилеглої до присадибної ділянки території: за складання, зберігання будівельних матеріалів, невикошену траву, необрізане гілля, яке заважає руху транспорту  по вулицях, зливання каналізаційних вод тощо.

Проведено інспектування криниць у громаді. Здійснена їх чистка та замінено будиночки. Почищено 4 криниці та встановлено 1 будиночок у с. Нові Петрівці, вичищено 13 криниць та встановлено 8 будиночків у с. Лютіж, вичищено 2 криниці у с. Гута-Межигірська.

З жовтня 2022 року у месенджері «Телеграм» розпочав свою роботу чат-бот з благоустрою «Петро», на який протягом звітного періоду надійшло 122 заявки.

  ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВА

ДІЯЛЬНІСТЬ, ПІДТРИМКА

ОБОРОНИ, ЗАХОДИ, ПОВ’ЯЗАНІ З ВІЙСЬКОВИМИ ДІЯМИ

Станом на 01.01.2024 на обліку в секторі військового обліку, мобілізаційної роботи Петрівської сільської ради перебуває 3910 військовозобов’язаних та 457 призовників.

Військовослужбовців, які проходять службу в лавах ЗСУ – 573. 

Станом на сьогодні загиблих в Петрівській громаді – 38 військовослужбовців, 1 знаходиться на ДНК-експертизі. Зниклих безвісти – 11 військовослужбовців.

З місцевого бюджету виділено 1 688 100,00 грн на фінансову допомогу 219 членам ДФТГ – саме тим її учасникам, які постійно задіяні в роботі і виконують поставлені завдання.

Також, з місцевого бюджету надано субвенції військовим частинам, які розташовані на території Петрівської громади та Вишгородського району, на загальну суму 10 815 200,0 грн.

Для підтримки ветеранів війни, учасників бойових дій, що захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, які потребують лікування та членів сімей загиблих учасників бойових дій з місцевого бюджету було надано допомогу на загальну суму 1 901 000,0 грн, з них:

-      на лікування – 26 особам на загальну суму 221 000,0 грн;

-      членам сімей загиблих на поховання – 14 особам на загальну суму 280 000,0 грн;

-      членам сімей загиблих на встановлення пам’ятників –  28 особам на загальну суму               1 400 000,0 грн.

Для потреб Добровольчого формування Петрівської територіальної громади №1 придбано повнопривідний автомобіль підвищеної прохідності Renault DUSTER з обладнанням.

Наприкінці минулого року Петрівською сільською радою вже надіслано тисячну посилку нашим військовослужбовцям!

 

СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Підтримка різних верств населення Петрівської сільської територіальної громади є одним з пріоритетних напрямків діяльності. З цією метою щоденно проводиться робота з реалізації цілої низки нормативно-правових актів України, обласних та місцевих програм. Соціальне забезпечення населення реалізується через відділ з питань соціального захисту шляхом надання адміністративних послуг та комунальна установа Петрівської сільської ради «Центр надання соціальних послуг» шляхом надання соціальних послуг. Основною метою соціального розвитку громади є зростання якості життя людей, що включає в себе не тільки рівень споживання матеріальних благ і послуг, але і задоволення духовних потреб, стан здоров'я, тривалість життя, морально-психологічний клімат.

У звітному році спеціалістами відділу всього прийнято 2429 звернень на надання всіх державних та місцевих державних допомог.

Через програмний комплекс «Соціальна громада» оброблено 897 заяв, з яких: 62 – пільги, 25 – субсидії, 810 – допомоги сім’ям з дітьми.

Також за виплатою компенсації за безоплатне розміщення у своїх домогосподарствах внутрішньо переміщених осіб, звернулася 1031 особа. Загальна сума компенсації склала 595 949,68 грн за рахунок коштів міжнародних організацій, благодійних організацій та громадських об’єднань.

Відповідно до програми «Турбота» розглянуто 367 заяв, які профінансовано на загальну суму 3 615 100 грн. Зокрема, було надано коштів у вигляді одноразової матеріальної допомоги:

- на лікування – 186 громадянам на загальну суму 1 169 000,00 грн;

- на поховання особи, яка не досягла пенсійного віку – 6 громадянам на загальну суму 30 000,00 грн;

 - погорільцям - 6 громадянам на загальну суму 190 000,00 грн.

Також, за рахунок коштів місцевого бюджету профінансовано ряд інших програм соціального напрямку на загальну суму 1 319 948,71 грн.

Одночасно з цим, комунальна установа Петрівської сільської ради «Центр надання соціальних послуг» у 2023 році проводила соціальну роботу та надавала соціальні послуги сім’ям/особам, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах.

Центром за звітний період прийнято 534 повідомлення щодо виявлення родин, які опинилися в складних життєвих обставинах, по яких складено акти оцінки потреб особи/сім’ї. Здійснено по громаді 1415 виїздів у кризові родини. Соціальну послугу «Соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах» отримало 32 родини (в яких 73 дитини) та послугу «Догляд вдома» протягом року отримали 43 одиноких людини похилого віку. Фахівцями соціальної роботи було надано 16 844 послуги інформування різного характеру, яка надавалася як в телефонному режимі, так і під час візиту осіб до фахівців соціальної роботи та 2041 послуга з консультування, 161 послуга представництво інтересів у судових засіданнях.

Соціальна послуга «Натуральна допомога» надавалася у вигляді гуманітарної допомоги. Було роздано 2317 продуктових наборів від гуманітарного складу Київської обласної військової адміністрації; від благодійного фонду «Право на захист» надано 175 особам  ВПО  набори посуду, набори постільної білизни, матраци, 1 500 шт. наборів з утеплення вікон; від благодійної організації «100 відсотків життя. Київський регіон» родинам ВПО 20 наборів побутової хімії, 30 продуктових наборів та 5 наборів для сімей з дітьми до року. Загалом допомогу отримали 55 родин та видано 980 продуктових набори; від благодійного фонду «IAC ISHR» − 200  наборів утеплення та 200 наборів гігієни для ВПО, від  ФАО ООН  «Продовольчий фонд України» − 800 мішків (40 тон) посадкової картоплі; 120 продуктових наборів для дітей та осіб з інвалідністю І групи від організації Червоного Хреста», від БФ «Вільні та щасливі» видано 550 продуктових наборів;  церквою «Свобода» було надано 940 продуктових наборів  для ВПО;  від благодійної організації «Надія та житло для дітей» − 60 наборів дитячого харчування; 51 сім’я з числа соціально незахищених верств населення отримали фінансову виплату у розмірі 3760 грн на сім’ю, продуктовий набір та набір засобів гігієни від громадської організації «Жіночий консорціум України» у співпраці та за підтримки ERICS Development Partner (Швеція); від благодійного фонду «Княгиня Ольга» отримали сухі сніданки та чіпси.

Надавалась гуманітарна допомога від інших благодійних організацій у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни, підгузків, дитячого харчування, постільної білизни, взуття і одягу, сім’ям, що є вимушено переміщеними особами з окупованих територій України, сім’ям громади, що перебувають у складних життєвих обставинах, самотнім особам старшого віку, що потребують підтримки. Допомогу отримали 2567 сім’ї/особи, що проживають на території Петрівської громади;

До свята Великодня було видано 534 великодніх кекси для сімей пільгових категорій; до 1 вересня 150 дітей з сімей пільгових категорій, що є учнями 1-4 класів отримали набори канцелярського приладдя; до Дня захисту людей похилого віку видано набори печива для 80 самотніх осіб старшого віку, що потребують підтримки.

Постраждалим внаслідок ракетного обстрілу сіл Старі Петрівці та Лютіж 16 червня 2023 року благодійними організаціями «Карітас Київ», Miyamoto International Ukraine, Global Empowerment Mission Ukraine надана допомога в натуральній формі шляхом заміни вікон та ремонту дахів, громадською організацією «Жіночий консорціум України» надано матеріальна допомога кожному постраждалому в розмірі 6800,00 грн, загалом мешканці громади отримали більше 1,2 млн.грн.

Робота психологічної служби Центру. Проведено 326 консультацій психолога, 33 заняття за підпрограмами «Батьківство в радість» та «Батьківський місточок». Також ведуться групи підтримки для родин ветеранів та загиблих військовослужбовців, надаються індивідуальні консультації для матерів та вдів загиблих, надається психосоціальна підтримка родинам. У рамках підпрограми інститут ІІІ покоління організовано групу підтримки для ВПО 65+ «Берегиня», яку відвідало 20 осіб, також проводилися заняття зі «Скандинавської ходи», майстер класи, різні свята, зустрічі з психологами для дітей соціально незахищених категорій.  У стаціонарному/денному відділенні соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді проживають 7 осіб Петрівської громади, чиї будинки зазнали руйнування внаслідок бойових дій, 4 особи з числа дітей сиріт та ПБП, колишні вихованці відділення, котрі через бойові дії залишились без помешкання, облаштовано «Пункт незламності», гуманітарний штаб та банк одягу. У відділенні цілодобово працюють чергові  адміністратори центру, соціальна кухня, для приготування гарячих обідів самотнім мешканцям громади старшого віку, що потребують соціальної підтримки (послугу щотижня отримувало 17 осіб).

Спеціалісти Центру постійно підвищують свою кваліфікацію і навчаються новим формам соціальної роботи та діляться досвідом зі своїми колегами з фахівцями соціальної сфери Вишгородської, Димерської, Поліської громад.

На утримання та покращення матеріальної бази центру з бюджету Петрівської громади виділено: 14 199 051,00 грн з яких:

- 10 938 214,00 грн (заробітна плата та нарахування, придбання матеріалів, обладнання, інвентаря, оплата послуг крім комунальних, оплата комунальних послуг та енергоносіїв);

- 123 000,00 грн – вогнезахист та деревообробка даху будівлі центру;

- 450 000,00 грн – встановлення пожежної сигналізації в будівлі центру;

-  800 000,00 грн – встановлення гібридної сонячної електростанції потужністю 12кВт, як альтернативного джерела електроенергії «Пункту незламності»;

- 1 019 500,00 грн – придбання теплогенератора (модульної котельні) для будівлі Центру, як альтернативного опалення «Пункту незламності»;

-  868 337,00 грн – придбання легкового автомобіля Renault Express для перевезення гуманітарної допомоги, натуральної допомоги до отримувачів соціальних послуг по громаді, виїздів в кризові сім’ї. 

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ

Служба у справах дітей Петрівської сільської ради спрямовувала свою роботу на захист і збереження конституційних прав і свобод дітей у межах своєї компетенції, виконувала доручення голів обласної та районної державних адміністрацій, сільського голови, реалізовувала програму забезпечення прав дітей та розвиток сімейних форм виховання «Щаслива дитина – успішна громада».

На обліку служби у справах дітей перебувають та потребують особливої соціальної уваги та підтримки: 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей; 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій; 24 усиновлені дитини, за умовами проживання та виховання яких здійснюється нагляд; 64 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах; 57 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; 636 дітей, які проживають у 187 багатодітних сім’ях та ін. 

Сімейними формами виховання охоплено 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перевищує середній показник по Київській області та на 4% більше, ніж за звітний період минулого року. Служба у справах дітей та сім’ї постійно здійснює контроль за умовами проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, нагляд за умовами проживання та виховання усиновлених дітей. У результаті проведених обстежень порушень прав та інтересів дітей не виявлено.

У зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну на даний час за межами України перебуває 5 дітей у супроводі своїх законних представників (Італія, Німеччина, Грузія). З опікунами, піклувальниками постійно здійснюється зв'язок. Порушень прав дітей не виявлено. За минулий рік 5 дітям виплачена одноразова матеріальна допомога у розмірі 10 тис. грн кожному.

У межах своїх повноважень службою взято участь у 37 судових засіданнях з метою представлення інтересів дітей.

Здійснюється видача посвідчень батькам та дітям з багатодітних родин. Служба підключена до системи «Реєстр посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї».

Проведено 20 засідань комісії з питань захисту прав дитини Петрівської сільської ради, розглянуто 243 питання та підготовлено 233 проекти рішень. На засіданнях розглядалися питання про доцільність позбавлення батьківських прав, про підтвердження місця проживання дитини, про визначення способів участі одного з батьків у вихованні дитини, про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, про визначення місця проживання дитини, про надання дозволів на вчинення правочинів щодо майна та житла, на яке діти мають право власності чи право користування тощо.

З метою попередження дитячої бездоглядності та злочинності спільно з представниками сектору ювенальної превенції відділу превенції Вишгородського районного управління поліції ГУ НП у Київській області та поліцейськими офіцерами громади проведено 48 рейдів по населених пунктах громади, обстежено 156 сімей. Притягнуто до відповідальності 46 осіб, які неналежним чином виконують батьківські обов’язки.

До Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» своєчасно вноситься необхідна інформація про дітей. Адміністратором безпеки (начальником служби) постійно здійснюється перевірка достовірності та актуальності внесеної інформації.

З метою пропаганди щодо вжиття невідкладних заходів для запобігання соціального сирітства, запобігання дитячої бездоглядності та профілактики правопорушень, протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству службою у справах дітей постійно проводиться інформаційна кампанія в соціальних мережах.

На виклики воєнного стану представники служби постійно брали участь в онлайн нарадах, семінарах, вебінарах, які організовували служба у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації, Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Українська мережа «За права дитини», спеціалізована структура ООН – ЮНІСЕФ, лідер із захисту прав та інтересів дітей.

Від благодійної організації «Надія і житло для дітей» та WCU Жіночий консорціум України 13 дітей із 6 сімей отримали грошову допомогу (сім’ї з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, та із числа внутрішньо переміщених осіб).

Від Вишгородського РУП ГУ НП у Київській області до служби надійшло 32 повідомлення про вчинення домашнього насильства. Проведено профілактичну роботу з особами, які вчинили насильство в сім’ї.

З метою координації дій із суб’єктами соціальної роботи постійно проводяться семінари-практикуми, наради тощо. Протягом року службою організовано та проведено засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, попередження та протидії домашнього насильства, протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Петрівської сільської ради.

Діти громади мали можливість відпочити та оздоровитися в безпечних регіонах України (Закарпатська та Івано-Франківська області) та за кордоном (Туреччина, Азербайджан, Велика Британія, Німеччина, Чехія). Оздоровленням та відпочинком у 2023 році за благодійні кошти та кошти державного бюджету охоплено 119 дітей, в тому числі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

ОСВІТА

Повномасштабна російська військова агресія стала серйозним випробуванням, адже освітня система змушена була працювати в умовах воєнного стану, перед освітянами постали абсолютно нові, раніше небачені виклики, освітній процес часто відбувався під звуки сирен.

Освітня мережа громади складається із 4-х  закладів загальної середньої освіти і 3-х закладів дошкільної освіти. Загальна чисельність учнів у школах громади станом на 05 вересня 2023 року складає 2156 (на 27 менше, ніж у 2022-2023 навчальному році). У закладах дошкільної освіти – 495 вихованців (на 151 більше від минулого року). Охоплення дітей дошкільною освітою у громаді становить 95% (у минулому році – 91%).

Документи про освіту у 2023 році отримали 91 випускник 11 класу та 206 випускників 9 класу.

У 2022-2023 навчальному році реорганізовано Новопетрівську гімназію №1 шляхом приєднання до Старопетрівського ліцею, який в подальшому було перейменовано на Петрівський ліцей.

З 01 вересня 2023 року Петрівський та Лютізький ліцеї працюють очно, а Новопетрівський ліцей та Новопетрівська гімназія №2 працюють за змішаною системою, поєднуючи онлайн навчання з елементами очного, використовуючи різні форми дистанційного навчання, з урахуванням запитів, потреб і бажань батьків. Рішення щодо формату навчання цих закладів приймалося педагогічними радами на підставі безпекового висновку військової адміністрації. Ми працюємо над тим, щоб забезпечити рівний доступ до освіти всім дітям громади, створивши для всіх максимально рівні умови.

Поступово врегульовуються окремі питання освітньої діяльності в умовах воєнного стану. Пріоритетним завданням на 2022-2023 навчальний рік стала безпека дітей. Тому в громаді продовжується робота з питання нарощування захисних споруд цивільного захисту. Благодійним фондом «БЛАГОМАЙ» за сприяння ПрАТ «Монделіс Україна» та ТОВ «Чіпси Люкс» встановлені швидкоспоруджувані захисні споруди цивільного захисту модульного типу у Комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу «Пролісок» та Комунальному закладі дошкільної освіти «Центр розвитку дитини «Барвінок». Розпочаті роботи з будівництва протирадіаційного укриття на 390 осіб у Петрівському ліцеї (Валківський корпус в с. Нові Петрівці). Виготовлена проектна документація на будівництво протирадіаційного укриття в   Новопетрівському ліцеї та в Новопетрівської гімназії №2 (знаходиться на експертизі).

Захисні споруди цивільного захисту Лютізького та Петрівського ліцеїв, закладів дошкільної освіти забезпечені швидкісним інтернетом.

Заклади освіти забезпечені матеріалами для організації регулярних навчань з евакуації учнів до сховищ та для уроків безпеки, у кожному закладі загальної середньої освіти наявна тривожна кнопка на випадок надзвичайної ситуації, заклади освіти перевіряються фахівцями ДСНС на наявність вибухонебезпечних предметів,  забезпечено посилену охорону закладів освіти. Навчальні заклади забезпечені альтернативними джерелами електричної енергії (генераторами), розроблена система тренувань щодо дій у разі оголошення повітряної тривоги, створюються класи безпеки тощо.

У 2023-2024 навчальному році збільшився відсоток учнів, які навчаються за очною та змішаною формами навчання з урахуванням безпекової ситуації та наявності облаштованих захисних споруд цивільного захисту і найпростіших укриттів. Станом на 5 вересня 2023 року середня наповнюваність класів у закладах загальної середньої освіти становить 24 учні (збільшилася, у  2022 році - 23,5). Найвища наповненість 25,7 учнів у Новопетрівському ліцеї (у 2022 – 26,9), найнижча – 21,5 у Новопетрівській гімназії №2 (у 2022 – 23,6).

Забезпечуються права дітей шкільного віку, які внаслідок повномасштабного російського вторгнення вимушено опинилися за межами України. Надається можливість дітям, які наразі перебувають в інших країнах, продовжити навчатись за українською програмою, таких дітей на кінець 2023 року – 122.

Виконуються вимоги законодавства в частині забезпечення безоплатним гарячим харчуванням дітей пільгових категорій, а також дітей інших категорій, визначених законодавством та Петрівською сільською радою.

Сільською радою придбано шкільний автобус, який знаходиться на балансі Петрівського ліцею та здійснює підвезення учнів до місця навчання та в зворотному напрямі.

У закладах освіти до початку 2023/2024 навчального року проведено такі роботи:

- у Лютізькому ліцеї – здійснено ремонтні роботи з облаштування найпростішого укриття: ремонт центрального входу, встановлено пандус, здійснено монтаж класних дошок; зроблено капітальний ремонт внутрішніх туалетів; здійснено заміну технологічного обладнання в їдальні; придбано обладнання для комбінованої майстерні (верстаки, станки); встановлено модульну котельню на твердому паливі, дровітні, майданчик для генератора на 44 кВт, огорожу навколо трасфоматора;

- у Петрівському ліцеї - розроблено проєктну документацію на термомодернізацію Валківського корпусу  (с. Нові Петрівці), та розпочато будівництво протирадіаційного укриття (Валківський корпус, с. Нові Петрівці), Благодійним фондом «БЛАГОМАЙ» за сприяння ПрАТ «Монделіс Україна» та ТОВ «Чіпси Люкс» побудовано спортивний майданчик на території Старопетрівського корпусу ліцею,  облаштовано дві вбиральні в Старопетрівському корпусі закладу, проведено поточний ремонт коридорів, відкрито клас безпеки;

- у Новопетрівському ліцеї – виготовлено проектну документацію по будівництву укриття закладу, проведено капітальний ремонт електрощитової, поточний ремонт паркана з виготовленням металевих конструкцій; встановлено металопластикові двері в класні кімнати (5 шт), здійснено поточні ремонтні роботи класних кімнат (ремонт стелі в кабінеті фізики, ресурсній кімнаті, класах НУШ, замінено світильники на ЛЕД панелі);

- у Новопетрівській гімназії №2 – здійснено капітальний ремонт покрівлі, вхідної групи, санвузла,  електрообладнання в спортивній залі та встановлено систему блискавкозахисту, встановлено гібридну сонячну електростанцію, потужністю 6 кВт;

- у КЗДО «Центр розвитку дитини «Барвінок» - виконані роботи з вогнезахисту будівельних дерев’яних конструкцій;      роботи з облаштування дитячих ігрових майданчиків та павільйонів; роботи з улаштування гідроізоляції покрівлі модульного укриття; закуплені для використання в укритті обігрівачі, ліхтарі переносні, електрочайники;

- у КЗДО (ясла-садок) комбінованого типу «Пролісок» - здійснено капітальний ремонт санвузлів, системи опалення та водопостачання, одного групового осередка, виготовлено проєктну документацію на капітальний ремонт старої частини будівлі (3 групові осередки, актова зала, коридори);

- у КЗДО (ясла-садок) комбінованого типу «Петрик» - відремонтовано та тематично оформлено другу частину другого найпростішого укриття, а саме: здійснено підняття трубопроводів, нанесена  гідроізоляція, додатково влаштована перегородка із встановленням дверей для збереження тепла в укритті, проведено вирівнювання підлоги, встановлено додаткові джерела тепла; проведено вогнезахист дерев’яних конструкцій горища закладу, придбано дизельний генератор.

У всіх закладах дошкільної та загальної середньої освіти громади впродовж року зміцнювалась матеріально-технічна база.

Порівняно з 2022 роком збільшилася кількість класів і груп з інклюзивною формою навчання. На кінець 2023 року навчається 41 дитина з особливими освітніми потребами, 12 із них – у закладах дошкільної освіти, 29 – у закладах загальної середньої освіти. У 2022 році -  28 дітей з особливими освітніми потребами, 3 з них – у закладі дошкільної освіти. 

Протягом 2022-2023 навчального року встановлено і виплачено 18 стипендій для  9 учнів і 9 вчителів за перемогу у 2022-2023 навчальному році. З 01 вересня 2023 року сільською радою встановлено 35 стипендій (з них 6 – одноразових) для учнів – переможців та вчителів, які їх підготували. Стипендію отримують 17 учнів і 18 вчителів.

 Команда Петрівського відділення Малої академії наук показала результативність в Київській області на ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту учнівських робіт. Ми маємо 7 переможців.

Уже традиційною стала участь закладів освіти Петрівської сільської ради у Міжнародних виставках «Сучасні заклади освіти». За активну участь у розбудові національної освіти й популяризацію освітніх, наукових та інноваційних досягнень, проєктування моделей професійної підготовки і підвищення кваліфікації педагогічних працівників в умовах реформування системи освіти золоті медалі та дипломи Чотирнадцятої міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти - 2023" отримали Лютізький ліцей, Новопетрівський ліцей, дипломи виставки отримав  гуманітарний відділ сільської ради.

У 2023 році пролонговано договір про співпрацю між  Петрівською сільською радою і  громадською організацією «Істок» з  реалізації  проєкту «Освітній консорціум «Безпечне повернення  дітей до навчання в Київській області»  за підтримки Save The Children та фінансування Генерального директорату  Єврокомісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ЕСХО). У рамках проєкту в громаді функціонує Цифровий навчальний центр. Школярі є активними відвідувачами даного Центру. На базі Цифрового навчального центру здійснюється освітній процес для учнів Новопетрівської гімназії №2 в режимі офлайн.

Забезпечити безпечне перебування дітей та працівників під час навчання є найголовнішим завданням будь-якого нашого закладу освіти та сільської ради.

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Здоров'я людини є найважливішою цінністю суспільства. Значне погіршення стану здоров'я населення, яке проявляється у несприятливих демографічних показниках, враховуючи військові дії на території нашої держави призводить до зростання захворюваності, скорочення тривалості життя, зменшення народжуваності, а отже потребує покращення організації охорони здоров'я, підвищення її ефективності та якості.

Первинну ланку в громаді представляє комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Петрівської сільської ради. У  структурі Центру первинної медико-санітарної допомоги – медичні амбулаторії загальної практики сімейної  медицини в селах Нові Петрівці, Старі Петрівці та Лютіж.  З 01 грудня 2023 року відкрили нову амбулаторію загальної практики-сімейної медицини. Знаходиться вона в місці, де найбільша щільність проживаючого в громаді населення - ЖК «Смарагдове місто».

Тепер жителям цієї частини села буде значно зручніше, адже лікар до них буде ближче та й іншим пацієнтам покращення, тому що зменшиться навантаження на основну будівлю, що на вулиці Соборній в с. Нові Петрівці - черги будуть меншими.

Прийом в новій амбулаторії проводитимуть три лікарі – сімейний, терапевт та педіатр. Облаштовано кабінет здорової дитини, кабінет для щеплень, денний стаціонар на два ліжка.

Станом на 31 грудня 2023 року укладено 13800 декларацій про вибір лікаря, що на 3900 декларацій більше в порівнянні з минулим 2022 роком.

Кількість вакцинованого населення за поточний рік згідно з планом збільшилась з 68% у 2022 році до 88% в 2023 р. по амбулаторіям, що є якісним показником профілактики поширення інфекційних хвороб в громаді.

За поточний рік до Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулось за медичною допомогою:

- Кількість прийнятих лікарями амбулаторно –  в 2023 р. – 30 793 особи (з них 188 на дому). За  2022 рік – 19 474 осіб (з них 240 на дому). Це на 11 319 осіб більше в порівнянні з минулим 2022 роком, що суттєво збільшує навантаження на кожного лікаря.

- ВПО - 272 особи у 2022 році та 606 осіб за 2023 рік, це на 334 особи більше в порівнянні з минулим  роком;

- Інваліди війни – 5 осіб;

- Діти з інвалідністю до 18 років (вперше встановлена інвалідність ЛКК закладу) 12 осіб у 2022 р. та 20 дітей у 2023 році.

- Проведено засідань ЛКК – 95 за 2022 рік та 150 - 2023 рік.

- Виїздів невідкладної допомоги – 1260 в 2023 році та 453 у 2022 році, що на 807 викликів більше.

- Телефонних звернень на гарячу лінію - 8030 за 2023 рік та 1170 (2022 р.). 

- Кількість виписаних електронних направлень на консультації вузьких спеціалістів, дослідження на госпіталізацію за 2023 рік -  15559. У минулому році 7514 направлень, що є на 8045 більше виписаних електронних направлень, ніж в минулому році.

- Лікарняні листи (електронні) -1295 у 2023 році та 1766 у 2022 році, що є менше на 471 лікарняних листів. 

- Електронні рецепти – в 2023 році виписано 1628 (407 пацієнтам) та 618                                 (182 пацієнтам ) в 2022 році, що на 1010 рецептів більше, ніж в минулому році.

У 2023 році КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» був укладений договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, первинна медична допомога, на початкову суму 8 918 161,00 грн. Протягом фінансового року сума відшкодування  за надані медичні послуги зросла, оскільки збільшувалася кількість укладених декларацій. На кінець 2023 року сума за договором становить 9 955 277,00 грн.

Окрім цього був укладений договір з Національною службою здоров’я України по спеціалізованій медичній допомозі  «Ведення найпоширеніших психічних розладів на первинному рівні медицини» на суму 30 000,00 грн.

За кошти НСЗУ, окрім запланованих видатків, для забезпечення потреб центру, та на відкриття нового підрозділу АЗПСМ «Смарагд», було придбано офісні меблі, комп’ютерну техніку для облаштування медичних кабінетів, а також гематологічний автоматичний аналізатор. Ця амбулаторія має встановлений електричний підйомник для маломобільних груп населення.

Для всіх амбулаторій загальної практики сімейної медицини було закуплено медикаменти та лабораторні реактиви, тести, контейнери для зберігання медичних відходів, акумулятори, гранули паливнi (пелети) дерев’янi.

Весь текст Звіту можна скачати нижче.04 березня 2024

1.  Звіт Петрівського сільського голови за 2023 рік
СКАЧАТИ ФАЙЛ