Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Виставка `Битва за Київщину 2022` в Новопетрівському будинку культури

Виставка `Битва за Київщину 2022` в Новопетрівському будинку культури

Вчора у Новопетрівському будинку культури відкрилась виставка «Битва за Київщину 2022: спротив народу та Збройних Сил України російському вторгненню», яка буде тривати ще сьогодні.

На відкритті виставки були присутні Петрівський сільський голова Радіон Старенький, заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Павло Журба, начальник відділу гуманітарного розвитку Вишгородської районної державної адміністрації Вікторія Добровольська, директор Національного музею «Битва за Київ у 1943 році» Владислав Альохін та керівники комунальних закладів громади.

Також на відкритті був присутній засновник проекту «Трансформація зброї» Святослав Попович, який надав зразки військових експонатів, перетворених в арт-об’єкти українськими митцями.

Радіон Миколайович у своєму виступі нагадав історію початку повномасштабної війни, яка зачепила нашу громаду.

Усі бажаючі можуть переглянути представлені на виставці фрагменти ворожої зброї та одягу, які були надані директором Національного музею «Битва за Київ у 1943 році». Також до виставки входять фотографії зруйнованих будівель та споруд з нашої громади.

Крім експонатів, було представлено VR- музей, наданий українським стартапом Aspichi. Це 3D-відео тур містами України з наслідками варварських дій росії. Він дозволяє віртуально побувати у зруйнованих росіянами українських містах та на власні очі побачити масштаби військових злочинів російської федерації проти України.

Незабаром представники з Петрівської громади презентують цю виставку у будівлі Європарламенту в м. Брюссель. Делегацію очолять сільський голова Радіон Старенький, голова Вишгородської районної військової адміністрації Олексій Данчин та депутат Київської обласної ради Роман Буковський. Вони розкажуть про події, які нині відбуваються в Україні, представлять докази злочинів росії та завдяки сучасним цифровим технологіям покажуть масштаби руйнувань українських міст.

31 березня 2023