Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Засідання адміністративної комісії

Засідання адміністративної комісії

Каналізаційні споруди, будівельні матеріали й відходи, винесені на загальну територію огорожі – звична справа для багатьох жителів Петрівської громади. Утім люди іноді навіть не замислюються, що несанкціоноване використання земель загального призначення – це порушення правил благоустрою, яке карається штрафом.

Адміністративні приписи й протоколи складають працівники відділу комунального господарства та благоустрою. Рішення про розмір штрафу виносить адміністративна комісія виконавчого комітету, на засіданні якої розглянули питання порушення правил благоустрою.

До Петрівської сільської ради надійшли протоколи з м. Києва та м. Обухова на Віктора Герасимчука й Олександра Механчука про тимчасове порушення правил благоустрою. Гр. Герасимчук свою провину визнав та погодився сплатити штраф у розмірі 340 грн. Гр. Механчука у списках жителів Петрівської громади не виявили. Протокол повернули до Обухова.

Каналізаційні споруди й вигрібні ями необхідно встановлювати лише на власній території. Однак, цим правилом власники будинків часто нехтують. Виносячи вигрібні ями на територію загального користування, ви не лише спотворюєте зовнішній вигляд, а й наражаєте на небезпеку інших людей. Адже укриття іноді зроблені без дотримання норм. Так, житель с. Старі Петрівці Орест Фабрико отримав два протоколи про порушення правил благоустрою. Вигрібна яма, що знаходиться за межами присадибної ділянки просто накрита листком фанери. За це гр. Фабрико оштрафували на 1360 грн. За другий протокол – розміщення огорожі на території загального користування – члени комісії вирішили накласти мінімальний штраф у розмірі 340 грн.

Максимальний штраф за розміщення вигрібної ями за межами прибудинкової території отримала і жителька с. Лютіж Олеся Дацко. На 1360 грн оштрафували і старопетрівчанку Наталю Пясковську за скидання каналізаційних вод на землі загального користування. Таку саму суму штрафу доведеться сплатити й жителю с. Лютіж Віталію Узію за порушення правил благоустрою.

Мінімальний штраф 340 грн за складування будівельних матеріалів наклали на Руслана Сингаєвського з Нових Петрівець.

Відповідальність за недотримання правил благоустрою передбачена статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вона складає від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян - фізичних осіб.

Виконання штрафних санкцій не дає дозволу на подальше ігнорування правил благоустрою. Порушення необхідно ліквідувати протягом місяця після сплаченого штрафу. У разі відмови виконувати протокольне рішення, інспектори складуть новий припис і штрафуватимуть повторно.

30 липня 2021