Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Нарада

Вчора разом зі старостами Альоною Антонюк та Тамарою Савенок провели нараду з настоятелями храмів Православної церкви України нашої громади.
 
Обговорили проблемні питання, в першу чергу, господарського плану.
Адже за будівлями храмів потрібен постійний догляд, як в поточному ремонті, так і в поліпшенні стану.
Зважаючи на військовий стан та наслідки пов’язані з ним, ми зараз маємо менші надходження до бюджету і те, що маємо, намагаємось використати на об’єкти пов’язані зцивільним захистом. Тому і тут говорили насамперед про це. Але храмам і тут за рахунок бюджету допомогти не можемо, тільки за рахунок меценатів.
 
Мною було запропоновано настоятелям храмів обговорити на зібраннях релігійних громад, а потім з Митрополитом Православної церкви України Епіфанієм, можливість передачі будівель храмів у комунальну власність Петрівської територіальної громади, щоб ми могли підтримувати фінансово ремонти та догляд будівель. На сьогодні лише храм Різдва Пресвятої Богородиці в Лютіжі перебуває у власності громади, інші у власності ПЦУ. А так, як юридично ПЦУ - це по суті громадська організація, фінансувати їх об’єкти за рахунок сільського бюджету ми не маємо права.
 
В Лютізькому храмі протягом літа відремонтуємо систему опалення, зробимо приміщення вбиральні в нижній частині храму, що використовується як укриття. Тут матимуть можливість розміститись до 100 людей, вже буде тепліше та комфортніше.
 
В Новопетрівському Свято-Покровському храмі в цьому році ми вже зробили в підвалі вентиляцію для належного перебування тут великої кількості людей, адже теж це приміщення використовується як укриття, воно здатно розмістити також близько сотні осіб.
 
В інших чотирьох будівлях храмів (Гути-Межигірської - Різдва Пресвятої Богородиці, Лютіжа - Різдва Божої матері, Старих Петрівець - Казанської ікони Божої Матері, Нових Петрівець Преображення Господнього Межигірська та Георгія Побідоносця) немає укриттів.
 
Хочу зазначити, приємно, що наші священнослужителі підтримують та допомагають один одному і постійно моляться за нашу перемогу та життя і здоров’я наших воїнів, тільки у вірі та єднанні буде наша перемога над клятим ворогом!
 
З повагою,
Петрівський сільський голова
Радіон Старенький

30 травня 2023