Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Нарада

Сьогодні в Старопетрівському закладі дошкільної освіти «Пролісок» провели нараду з питань дошкільної освіти в громаді.
 
В цьому навчальному році в нас повноцінно працював лише один дитячий садочок - це Новопетрівський «Петрик». Адже тільки там є укриття, яке здатно розмістити, як і дітей, так і персонал закладу.
 
Заклад розрахований на 230 дітей, в ході будівництва, задля задоволення відповідних потреб якомога більшої кількості дітей дошкільною освітою, ми передбачили йогореальне розширення до 300.
 
Але у зв’язку з військовим станом ми обмежені в прийнятті відповідної кількості дітей до закладу. Адже діють рекомендовані нормативні вимоги - 15 дітей в групі. Пов’язано це з тим, щоб під час повітряної тривоги, із залученням всього персоналу закладу (в т.ч. поварів, прибиральників, охоронців), можна було швидко (до 6 хвилин після оголошення повітряної тривоги) перемістити всіх дітей в укриття цього закладу.
 
Тому в минулому навчальному році ми були обмежені в прийнятті всіх бажаючих і приймали виключно дітей працівників критичної інфраструктури та військових.
 
За підсумками минулого навчального року, проаналізувавши реальні можливості по часу переміщення дітей в укриття, реальну середню щоденну кількість відвідувань закладу дітьми від кількості зареєстрованих (65-75%) ми вирішили з першого вересня збільшити кількість прийняття дітей до закладу з сьогоднішніх 220 до 300, що дозволить прийняти всіх бажаючих чиї заяви на сьогодні подано до закладу.
 
Разом з тим, два інші заклади дошкільної освіти в Старих Петрівцях та Лютіжі працюють дистанційно для старших груп, та також працюють тут логопеди для всіх вікових категорій дітей, які відвідують заклад постійно по відповідній черзі. Влітку тут працюватимуть групи коротривалого перебування дітей (з 9:00 до 13:00).
 
Протягом літа, за рахунок меценатів Монделіз Україна (Чіпси Люкс), ми плануємо звезти біля кожного закладу укриття, і тоді з першого вересня ці наші садочки запрацюють також повноцінно.
Користуючись тією нагодою, що садочок в Старих Петрівцях не відвідують діти ми вже протягом двох місяців проводимо деякі ремонтні роботи. Так, в одному осередку (старий корпус) проводиться капітальний ремонт санвузла та ігрової кімнати із заміною електромережі, системи опалення, водопостачання та каналізації.
 
За найближчі три місяці плануємо цю роботу провести ще в трьох осередках.
В Новопетрівському «Петрику»продовжуємо ремонтні роботи в підвалі і також до кінця літа плануємо зробити другу секцію укриття.
 
Отож, ситуація з функціонуванням закладів дошкільної освіти в нас з вами доволі оптимістична. Сподіваюсь, що всі поставленні завдання ми виконаємо вчасно і у вересні всі наші заклади дошкільної освіти запрацюють та радо відкриють двері для своїх маленьких вихованців.
 
З повагою,
Петрівський сільський голова
Радіон Старенький

30 травня 2023