Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • 29 серпня - День памʼяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

29 серпня - День памʼяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Сьогодні зранку ми провели захід по вшануванню пам’яті військових, що загинули, захищаючи Україну.
 
Отець Віктор прочитав поминальний молебень за упокійзагиблих військовослужбовців у церкві Казанської ікони Божої Матері села Старі Петрівці, де зібралися працівники сільської ради і рідні полеглих героїв.
 
Після хвилини мовчання та звучання Гімну України присутні відвідали всі кладовища громади, де поховані військові та поклали квіти до їхніх могил.
 
 Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким всіх військових, що загинули у боротьбі за нашу незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. У Петрівській громаді 30 наших жителів, що служили у ЗСУ, загинули або захоронені на наших кладовищах, а безпосередньо поховань військових - 20.
 
Не випадково обрали дату 29 серпня Днем памʼяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 29 серпня – це дата Іловайської трагедії, коли загинуло багато українських військових.
 
Щороку, починаючи з 2019-го, у цей день вшановують пам'ять загиблих військовослужбовців та добровольців України. Символом дня є соняшник, адже багато військових загинули у 2014-му році саме в соняшникових полях.
 
Вічний спокій та слава полеглим військовослужбовцям!

29 серпня 2023