Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Знищення первоцвітів – злочин.

Знищення первоцвітів – злочин.

Торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушенням Законів України „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про рослинний світ” та Правил торгівлі на ринках.

 У Петрівській громаді навесні буде посилено контроль за збереженням рідкісних та червонокнижних рослин. Контролюючими органами будуть проводитись рейди з метою попередження та притягнення до адміністративної відповідальності порушників природоохоронного законодавства.

 Заборона стосується усіх рослин, занесених до Червоної книги України – немає ніякого значення, виросли вони у лісі чи у вас вдома.

 Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу в сумі від 510 до 1700 грн. та конфіскацію рослин (ст.88-1 КУпАП); ті ж дії, вчинені щодо об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України - від 1700 до 3655 грн. з конфіскацією рослин.

 Закликаємо мешканців і гостей громади бути свідомими, не зривати, не здійснювати торгівлю та не купувати ці рослини, що дозволить значно скоротити попит.

 Знищення первоцвітів – злочин. Зриваючи, продаючи та купуючи первоцвіти, ви знищуєте природу нашого краю.

29 лютого 2024