Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Сільський голова інформує

Сільський голова інформує

До Нового року лишився місяць і в середині січня будемо звітувати про проведену роботу загалом за рік. А зараз розповім про деякі основні заходи, що проводились у нас в громаді протягом останніх двох місяців та деякі плани на грудень.
 
Отож,
Пункти незламності в будівлях комунальної власності починають працювати при несприятливих погодних умовах. Зокрема, сьогодні працюють через штормове попередження. Працюють також пункти незламності на об’єктах приватної форми власності,перелік всіх цих пунктів ми вже неодноразово опубліковували.
 
Ялинки в центрах кожного з сіл ставити за бюджетні кошти, як і минулого року, не будемо. Знайдуться меценати, то будуть ялинки, якщо не знайдуться - значить не буде. В школах (ліцеях, гімназії) та садках святкові новорічні заходи будуть. Центр культурних послуг заходи до Дня святого Миколая та Різдва для дітей також проводитиме. Новорічні солодкі подарунки всім учням та дошкільнятам теж будуть.
 
Благоустрій.
На тому тижні вже був снігопад і комунальна техніка виїхала на дороги боротися з ожеледицею. Сьогодні сніг є, але не так багато, як напередодні прогнозувалось. Та і сильний вітер його фактично здуває з доріг під паркани. На поготові в нас 4 трактори для чищення доріг. Також є техніка для посипання доріг, щоб не було так слизько. Наш КП «Благоустрій» найближчим часом має додатково закупити снігозбиральну техніку, на це вже кошти виділені. Тож, сподіваюся, ці роботи виконуватимуться якісно та в повному обсязі.
 
Кілька тижнів тому ми провели частково ямковий ремонт асфальтних доріг. Від загального необхідного об’єму протягом року зробили майже 95 %. Залишок невеликий і зробимо його вже в наступному році.
Прогрейдерували більшість, але не всі ґрунтові дороги.
 
Тривають роботи по розчищенню озера Канево, кошти на ці роботи були виділені з державного бюджету ще до повномасштабного вторгнення. Вони можуть бути спрямовані лише на цей об’єкт. Розчищення озера від ґрунту позитивно вплине на водовідведення з так званого масиву «Польовий». А ґрунт буде використаний на засипання сміттєзвалища, де час від часу відбуваються загорання, а також на підсипку земельної ділянки в Нових Петрівцях, де планується будівництво школи-дитячого садка.
 
Також восени пофарбували зупинки громадського транспорту. В цьому році, як було заплановано на початку року, встановимо одну нову зупинку в центрі Нових Петрівець. Надалі в майбутньому продовжимо заміну зупинок в інших місцях.
 
КП «Благоустрій» висадив кущі та дерева у старопетрівському парку та у Лютежі біля озера.
 
Велике прохання до всіх, хто виставляє сміття. Підрядна організація не забирає будівельне та органічне сміття, тому його не складайте в пакети на вивезення. Також контролюйте, щоб пакети були міцні та відповідали вазі того, що в них лежить, бо працівники не збиратимуть розірване сміття. По можливості сортуйте сміття та відносьте у спеціальні баки.
 
Проводяться роботи по розчистці дренажної мережі по вулиці Ярослава Мудрого в Нових Петрівцях. Виконання цих робіт покращить роботу з водовідведення з масиву поверхневих та ґрунтових вод, які щовесни підтоплюють цю територію. Незабаром випишемо всім порушникам протоколи (фактично кожен будинок) та накладемо штраф за врізання в цю мережу та скид сюди своїх нечистот. Раджу мовчки сплатити, а потім прийти на відповідні збори, де ми з вами проведемо відповідну роз’яснювально-виховну роботу. Не можна загаджувати водовідвідну мережу, яка вас же рятує від підтоплення. А потім від того, що вона забивається вашими нечистотами і не функціонує, страждають не тільки жителі цієї вулиці, а всього так званого «Посьолка».
 
Розпочали роботи з реконструкції водопроводу по центральній дорозі Старих Петрівець. Це дуже складна робота, але її потрібно якомога швидше виконати. В попередні роки прокладено труби, а тепер потрібно поставити пожежні гідранти, колодязі із засувками, з’єднати ліву сторону з правою в декількох місцях та встановити ковери для майбутнього під’єднання самих абонентів з цієї вулиці.
Виконання цих робіт значною мірою поліпшить ситуацію з водопостачанням в селі, особливо в літній період, зважаючи на те, що він є магістральним. Крім того, це дозволить відʼєднувати аварійні ділянки на період ремонтних робіт по інших вулицях без припинення водопостачання по всьому селу.
 
Освіта.
Продовжуються роботи з будівництва протирадіаційного укриття у Валках. На жаль, є певні технічні моменти, які не дозволяють виконувати ці роботи швидше, але ми впевнено рухаємося у цьому напрямку.
На території Лютізького ліцею зробили захисні споруди для генератора та трансформатора. Біля входу в укриття облаштовують пандус, зараз змонтували перила і плануємо їх пофарбувати, як тільки дозволить погода.
Також Лютізький ліцей отримав благодійну допомогу у вигляді меблів для укриття, надані міжнародними організаціями – ГО «Save the Children» та ГО «Істок».
 
Завдячуючи спонсорам, було відновлено міні-спортивне поле на території Петрівського ліцею у с. Старі Петрівці. Тепер вихованці навчального закладу матимуть змогу тут грати у футбол та баскетбол.
 
У Новопетрівській гімназії №2 ведеться ремонт санвузлів та будівництво пандусів.
 
У дитячому садку «Петрик» (с. Нові Петрівці) продовжуються гідроізоляційні роботи в укритті.
 
У дитячому садку "Пролісок" (с. Старі Петрівці) триває капітальний ремонт частини приміщень. На жаль, старий корпус виявився в дуже поганому стані і робіт тут значно більше потрібно зробити, ніж ми розраховували на початку.
Медицина.
 
Обидва медичні заклади працюють в звичному режимі.
Завершуються роботи з облаштування амбулаторії у ЖК «Смарагдове місто». Незабаром ми її відкриємо і тоді вже детальніше розповімо про ті послуги, які в ній зможуть отримати наші жителі.
 
Спорт.
Проведено кубок Петрівської громади з футболу, в якому взяли участь 6 команд та перемогла Футбольна команда тренерів.
Також відбулися змагання за Кубок Петрівської громади з армспорту до Дня фізичної культури та спорту, в яких взяли участь 80 спортсменів із всієї області.
У жовтні відбувся забіг під гаслом «Біжу за Героїв України» на території села Лютіж, взяли участь понад 130 учасників різновікової групи.
Футбольний клуб «Нептун» (с. Старі Петрівці) взяв участь у київському чемпіонаті HFL LEAGUE 2023 11X11 «За мир в Україні» та у підсумку здобув перемогу серед 13 футбольних команд. З 12-ти ігор наші футболісти виграли в 11-ти та 1 раз зіграли внічию.
Вітаємо наших спортсменів та їхнього тренера Зайченка Сергія Васильовича і бажаємо подальших перемог!
Відзначити хочемо також Лісову Дарину, яка у чемпіонаті України серед юніорів та юніорок, завоювала бронзу на чемпіонаті України з боксу.
В найближчий час планується проведення чемпіонату Петрівської громади з армреслінгу серед учнів старших класів навчальних закладів громади.
 
Культура.
У філії КЗ «Центр культурних послуг»Новопетрівський будинок культури проведено «МІНІ МІС ОСІНЬ 2023», в якому взяли участь десять чарівних дівчаток громади та кожна з них перемогла в різних номінаціях.
Також, у Новопетрівському будинку культури відбувся VІ Дитячий конкурс патріотичної пісні «Від серця до серця», у якому взяли участь 15 конкурсантів.
 
Охорона порядку.
Цієї осені ми відкрили ще один осередок поліцейської станції. Цього разу у с. Нові Петрівці. У підсумку маємо, на сьогоднішній день, дві станції та трьох офіцерів громади, які обслуговують Петрівську громаду.
В грудні прийматимемо бюджет на наступний рік. Після того, як з місцевих бюджетів вилучили частину податку з доходів фізичних осіб (військовослужбовців), матимемо доволі скромний бюджет 2024. Але це не катастрофа. Проживемо на мінімальних витратах. Дай Бог, щоб ті кошти, які вилучили, пішли з користю для армії та майбутній перемозі.
 

28 листопада 2023