Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Засідання позачергової 9 сесії Петрівської сільської ради VIII скликання

Засідання позачергової 9 сесії Петрівської сільської ради VIII скликання

24 липня набирають чинності зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності». У Петрівській громаді в процесі затвердження план зонування села Гута-Межигірська. Аби заощадити бюджетні кошти, проєкт плану необхідно ухвалити до початку дії Закону. Це і стало приводом для скликання 23 липня позачергової сесії Петрівської сільської ради.
Засідання сесії розпочалося на позитивній ноті – з представлення присутнім Петрівським сільським головою Радіоном Стареньким 15-тисячної жительки Петрівської громади. Кілька днів тому її було зареєстровано разом з сином у відділі реєстрації та посвідчень Петрівської сільської ради на вулиці Донецькій у Нових Петрівцях. Колишня киянка, а тепер уже новопетрівчанка – Олена Василевська разом із сином Максимом ще й перші офіційні мешканці цієї вулиці.
У порядку денному позачергового засідання - акти передачі двох комунальних підприємств - «Старопетрівського сільського підприємства житлового і комунального господарства «Нептун» та «Лютіжкомунгосп». Рада проголосувала за реорганізацію та передачу підприємств одній юридичній особі – комунальному підприємству Петрівської сільської ради «Петрівський комбінат комунальних підприємств».
Блок земельних питань місцеві обранці розпочали зі зміни цільового призначення. Петрівська сільська рада викупила дві приватні земельні ділянки у с. Нові Петрівці під каналізаційні очисні споруди закритого типу для глибокого очищення господарсько-побутових стічних вод. Аби віднести ці землі до детального плану території для будівництва каналізаційних очисних споруд, необхідно скласти проєкт землеустрою. Тож для початку сільська рада проголосувала за зміну цільового призначення викуплених ділянок, а потім дали згоду на виготовлення проєктної документації.
На розгляд сесії винесли також питання розроблення технічної документації із землеустрою. Земельна ділянка комунальної власності орієнтовною площею 2,2989 га у с. Нові Петрівці потребує інвентаризації. У майбутньому на ній планують розмістити основні, підсобні й допоміжні будівлі та споруди технічної інфраструктури. Депутати погодилися на розроблення технічної документації. А саму ділянку віднесли до земель запасу Петрівської сільської ради.
Генеральний план села Гута-Межигірська розроблений 2020 року. Буквально кілька днів тому - 19 липня 2021, завершилися громадські слухання щодо проєкту плану зонування. Затвердження документу винесли на голосування - рішення схвалили.
На розгляд сесії винесли клопотання Сергія Шевченка про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки для подальшого продажу у власність під обслуговування магазину в с. Нові Петрівці по вул. Свято-Покровській, 218. Депутатський корпус клопотання задовольнив.
З голосу на розгляд позачергової сесії винесли перегляд штатного розкладу комунального підприємства «Петрівський благоустрій». Директор КП Олександр Мороз повідомив, що підприємство планує скоротити 11 штатних одиниць для заощадження бюджетних коштів та оптимізації робочого процесу. Пропозицію директора підприємства задовольнили.
Депутати запропонували також переглянути графік роботи мережі вуличного освітлення. Вирішили продовжити час роботи ліхтарів до четвертої ранку в літній період.

23 липня 2021

1.  Протокол поіменного голосування
СКАЧАТИ ФАЙЛ