Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Нарада сільського голови з керівниками комунальних закладів

Нарада сільського голови з керівниками комунальних закладів

Основні тези робочих питань, які обговорювалися.

 Директорка КНП «Центр первинної медико - санітарної допомоги" Людмила Ніколаєнко розповіла про підвищення рівня захворюваності у громаді – як серед дитячого, так і серед дорослого населення. Крім того, є випадки вітряної віспи у деяких закладах освіти.

«Зараз важливо притримуватися маскового режиму, у нашому медзакладі ми кожному відвідувачу даємо маску, щоб хоч якось упередити розповсюдження хвороби», - підсумувала Людмила Олександрівна.

 В.о. директора КНП «Петрівський консультативно-діагностичний центр» Леся Борисенко повідомила присутнім, що наступного понеділка, 26 лютого, з 9.00 до 13.00 у Центрі відбудеться День донора і кожен охочий може прийти та здати кров, допомігши тим людям, хто цього потребує.

В укриття дитячих садочків Старих Петрівець та Лютежу закуплено кондиціонери, які зараз працюють на обігрів, завдяки чому діткам тепер тепліше та затишніше.

 Директори закладів середньої освіти розповіли про здобутки своїх учнів, адже вже закінчилися обласні етапи олімпіад та конкурсу МАН і багато наших дітей готується захищати Київську область на Всеукраїнському етапі. Найбільше таких переможців у Новопетрівському ліцеї. Проте тут залишається гостра проблема з відсутністю укриття. Як повідомила директорка Алла Тишковська, зараз проєкт знаходиться на етапі коригування і приводиться у відповідність до нових норм ДБН.

 Триває будівництво укриття валківського корпусу Петрівського ліцею. Зі слів директорки Ольги Петровської – тут теж є свої труднощі, але рухаємося лише вперед.

 Петрівський сільський голова Радіон Старенький також доповів ситуацію по укриттях – велися перемовини з кількома благодійними організаціями, які могли б допомогти профінансувати будівництво укриттів. «Чекаємо результатів, але й самі не покладаємо рук, продовжуємо працювати, щоб вирішити цю проблему» - зазначив він.

 Директорка Новопетрівської гімназії №2 Ніна Клебан з-поміж усього згадала, що саме сьогодні, 21 лютого, ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Привітала всіх з цим святом та закликала не забувати і любити українську мову.

 У ліцеях та гімназії триває набір першокласників на наступний навчальний рік.

 Директорка Петрівської дитячої школи мистецтв Вікторія Філатова повідомила, що з лютого по червень педагоги закладу проходять курси підвищення кваліфікації. Також вона запросила всіх присутніх 6 березня о 17.00 відвідати сольний концерт юної талановитої новопетрівчанки Богдан Олександри, який відбудеться в актовій залі школи мистецтв.

 Директор КП «Петрівський ККП» Іван Бурма повідомив, що продовжується підготовка документації для підвищення тарифів по водопостачанню для населення. Це вимушений крок, адже тарифи не підвищувалися давно на фоні того, що всі складові цього тарифу піднялися у ціні.

 Радіон Миколайович доручив директору Петрівського ККП вияснити причину частого вибивання електрики на насосі, що є однією з причин частого припинення водопостачання у старопетрівчан, особливо останнім часом у вихідні дні.

 Директор КП «Петрівський благоустрій» Олександр Мороз повідомив, що проводиться підготовка до сезону, коли можуть бути підтоплення присадибних ділянок та будівель у жителів громади. Найбільше це стосується так званого Польового масиву. У деяких домогосподарствах вже доводилося допомагати з відкачуванням води.

Також Олександр Вікторович поділився з проблемою нестачі кадрів, адже 8 чоловіків підприємства мобілізували, а працевлаштовуватися зараз охочих нема, адже всім необхідно пройти через ТЦК.

 Загалом всі заклади працюють у штатному режимі.

22 лютого 2024