Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Повідомлення
  • Як отримати компенсацію за `пакунок малюка`з 1 вересня 2020 року?

Як отримати компенсацію за `пакунок малюка`з 1 вересня 2020 року?

Як отримати компенсацію за "пакунок малюка" з 1 вересня 2020?

Урядом прийнято рішення розпочати з 1 вересня реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2021 роках».

Відтепер кожна сімʼя, яка має новонароджену дитину та не отримала натуральної допомоги «пакунок малюка», зможе скористатись своїм правом на грошову компенсацію від держави у розмірі 5000 гривень. Ці кошти надійдуть на спецрахунки, що будуть відкриті у вигляді окремої картки у найближчих для заявників відділеннях АТ КБ «ПриватБанк».

 Як батькам отримати гроші?

 Насамперед батьки новонароджених звертаються до відділення ПриватБанк для відкриття рахунку й отримують спеціальну соціальну картку.

Далі подають до відділу з питань соціального захисту Петрівської сільської ради з необхідними документами, а саме:

 

Якщо заяву подають іноземці або людина без громадянства — необхідна копія посвідки на постійне проживання / посвідчення біженця / довідки про звернення за захистом в Україні / посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Якщо заяву подають опікуни — знадобиться копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів — копія рішення про влаштування дитини в сім'ю.

Батьки або інші уповноважені мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини. Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.

Після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини. Однак робити закупи можна лише в закладах торгівлі, які долучаться до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту монетизації, а не в будь-яких магазинах.

 За додатковою інформацією звертатись за телефоном:

(04596) 44-498, с. Старі Петрівці, вул. Князя Святослава, 13, 2 поверх

21 травня 2021