Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Петрівський голова звітує

Петрівський голова звітує

За останні два місяці було чимало зроблено.
✅Головне з виконаних робіт – це, звичайно, встановлення конструкцій укриттів у старопетрівському дитячому садку «Пролісок» та лютізькому дитячому садку «Барвінок». Наші діти тепер можуть відвідувати дошкільні навчальні заклади і це вкрай важливо.
✅Уже розпочалися роботи з будівництва протирадіаційного укриття на 390 осіб у Валках.
Тепер на черзі Новопетрівський ліцей та Новопетрівська гімназія №2 - зараз виготовляємопроєктно-кошторисну документацію. Дуже хочеться, щоб тут також вдалося якомога швидше збудувати укриття, і діти повноцінно перейшли на очне навчання.
✅ Ремонтували та фарбували елементи дитячих майданчиків. Робота ще триває. Ті ігрові елементи, які не підлягають ремонту – демонтували. Будемо намагатися в подальшому поновлювати та доповнювати майданчики новими ігровими елементами. До речі, за спонсорські кошти ТОВ «КОАТІНГ ІНДАСТРІ» у Гуті-Межигірській вдалося повністю оновити дитячий майданчик.
✅З оновленим спортивним майданчиком, який був понівечений через ворожі обстріли ще навесні 2022 року, розпочали навчання учні в Лютізькому ліцеї – тут батьки з вчителями зробили ремонт власними силами, а сільська рада допомогла матеріалами.
У старопетрівському корпусі Петрівського ліцею підготовчі роботи до встановлення нового спортивного майданчику завершені, очікуємо останній етап і учні матимуть оновлене мініфутбольне поле.
✅Приємна новина є для ЖК «Смарагдове місто», а також для тих жителів громади, що живуть поруч. Зараз тут тривають підготовчі роботи до відкриття амбулаторії, завдячуємо цьому приміщенню забудовнику житлового комплексу Роману Буковському. Послуги самих лікарів оплачуватиме сільська рада, бо вони працюватимуть у штаті КНП «Петрівська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини».
✅Провели частково роботи з ямкового ремонту доріг з твердим покриттям, але лишається ще чимало місць, де необхідно виконати цю роботу.
✅Проведено ремонт вбиралень у Лютізькому ліцеї та старопетрівському корпусі Петрівського ліцею.
✅Ми не маємо зараз фінансової можливості асфальтувати дороги та і це в такий час не є нагальною потребою. У зв’язку з цим у Лютежі жителі деяких вулиць з ґрунтовим покриттям доріг об’єдналися та самостійно замовили та оплатили роботи з заасфальтування. Це такі вулиці як Молодіжна (повністю), а також частково вулиці Вишгородська, Дніпровська, Калинова (раніше Малькова). Загалом це 550 метрів доріг. Дякуємо за таку ініціативу.
✅У всіх селах проводили роботи з оновлювання дорожніх знаків, які повигорали на сонці чи були пошкодженні.
✅У рамках підготовки до осіннього дощового періоду проведено велику роботу з розчищення водовідвідних лотків. Ці заходи позитивно вплинуть на дренажність води в таких колодязях.
Загалом почистили 31 колодязь.
✅Продовжувалися роботи з обрізання аварійних дерев.
✅Постійно прибираються дитячі майданчики та зупинки. До речі, на деякі дитячі майданчики завезли свіжий пісок.
✅ Розпочали роботи з розчищення озера «Канево».
Виконання робіт передбачається до 2026 року. Частину робіт заплановано на 2023 рік в межах коштів, які виділені на нього з Державного бюджету ще у 2021 році. Це цільові кошти і на щось інше, крім чищення озера Канево витратити не можемо, бо вони мають цільове призначення виключно під цей об’єкт.
Це не просто чищення озера від замулення - розчищення озера поліпшить ситуацію з водовідведенням та підтопленням домогосподарств масивів Польовий та Канево, які щовесни потерпають від цього, а це пів тисячі будинків.
Разом з тим, вийнятий ґрунт буде використаний на пересипку закритого Старопетрівського сміттєзвалища яке постійно в багатьох місцях тліє та димить та на підсипку територіі під майбутню школу та спорткомплекс по вулиці Соборній в селі Нові Петрівці.
✅ Зараз проводимо підготовчі заходи до роботи в зимовий період. Це закупівля дров для тих закладів, де є твердопаливне опалення, придбання пального для генераторів, в деяких будівлях встановлення сонячних панелей з акумуляторами, адже ворог скоріш за все знову робитиме спробу нанести ракетні удари по об’єктах енергетичної інфраструктури, тому маємо бути краще підготовленими до цього. З настанням холодів знову буде відкрито Пункти незламності, про це все детальніше повідомлю трохи згодом, ближче до опалювального сезону.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

18 вересня 2023