Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • 26 квітня - роковини Чорнобильської трагедії

26 квітня - роковини Чорнобильської трагедії

Сьогодні з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської трагедії голова Петрівської громади Радіон Старенький спільно з працівниками сільської ради поклали квіти до пам’ятного знаку «Чорнобильцям, автомобілістам та дорожникам», встановленого на трасі Р-02. Саме цією дорогою рухалися колони транспорту з піском та людьми, які були задіяні у гасінні пожежі на ЧАЕС.

Чи знали ці люди, що ризикують власним життям? Швидше за все ні, а від багатьох вже ніколи й не дізнаємося правди, бо чимало з них загинуло, або вже пізніше  померло, отримавши важкі захворювання, спричинені радіаційним опроміненням.

І хоч відтоді вже минуло багато років, нові трагедії затьмарили жертвами старі, не забуваймо тих, хто ціною власного здоров’я та життя першим увійшов в атомне полум`я.

Також роковини Чорнобильської трагедії змушують нас задуматися про небезпеку ядерної загрози, яка зараз зависла над нами і всім світом через агресію російського режиму. Цікаво, чи замислюється російський режим, на яку небезпеку наражає своїх жителів, погрожуючи ядерною війною?

У багатьох закладах громади також було проведено заходи до роковин Чорнобиля.

26 квітня 2024