Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Повідомлення
  • Комплексна програма щодо підтримки захисників та захисниць

Комплексна програма щодо підтримки захисників та захисниць

 

ПЕТРІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П’ятдесят перша сесія восьмого скликання

 «20» лютого 2024  року                                                                                       № 1850

                                                            РІШЕННЯ

 Про затвердження Комплексної програми

«Підтримка захисника та захисниці Петрівської сільської

територіальної громади та членів їх родин на 2024-2026 роки»

 Відповідно до Бюджетного кодексу України, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, підприємництва та зовнішньоекономічних зв’язків і з питань освіти, культури, духовності, охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення, сім’ї, молоді, спорту та туризму, сільська рада

 ВИРІШИЛА

 1. Затвердити Комплексну програму «Підтримка захисника та захисниці Петрівської сільської територіальної громади та членів їх родин на 2024-2026 роки» (далі – Програма), що додається.

 2. Фінансовому управлінню Петрівської сільської ради врахувати потребу в асигнуваннях на реалізацію Програми, виходячи з реальних можливостей бюджету та його пріоритетів.

 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, підприємництва та зовнішньоекономічних зв’язків і з питань освіти, культури, духовності, охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення, сім’ї, молоді, спорту та туризму.     

   Сільський голова                                                                            Радіон СТАРЕНЬКИЙ

 ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії сільської ради

від 20.02.2024   № 1850

Комплексна програма

«Підтримка захисника та захисниці Петрівської сільської територіальної громади та членів їх родин на 2024-2026 роки»

 с. Нові Петрівці

2024 рік

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ 

1.

Назва Програми

Комплексна програма

«Підтримка захисника та захисниці Петрівської сільської територіальної громади та членів їх родин на 2024-2026 роки»

2.

Ініціатор розробки Програми

Відділ з питань соціального захисту Петрівської сільської ради 

3.

Підстава до розробки Програми

Бюджетний кодекс України, закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»

4.

Розробник Програми

Відділ з питань соціального захисту Петрівської сільської ради 

5.

Відповідальний виконавець Програми

Відділ з питань соціального захисту Петрівської сільської ради 

6.

Термін реалізації Програми

2024 -2026 роки

7.

Перелік бюджетів (джерел), які беруть участь у виконанні Програми

Сільський бюджет, інші джерела не заборонені чинним законодавством

8.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, (грн.)

2024 рік

2025 рік

2026 рік

27 450 000

-

-

 1. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

 24 лютого 2022 року близько 4-ї години президент російської федерації володимир путін оголосив про початок «спеціальної воєнної операції», метою якої він назвав «демілітаризацію і денацифікацію України», почалося відкрите збройне вторгнення росіян із території білорусі та тимчасово окупованого Криму. У перші дні війни жертвами російських авіаударів стали передусім мирні українські міста та села. Географія ударів охопила всі регіони країни. Завдяки героїзму наших захисників і захисниць Україна вистояла та продовжує відвойовувати свою незалежність та зайняті ворогом території.

Сьогодні військовослужбовці, які беруть (брали) участь у заходах, пов’язаних із забезпеченням оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, а також їх сім’ї, потребують особливої уваги та підтримки.

Варто зазначити, що важливим на сьогодні лишається питання реалізації за рахунок коштів місцевого бюджету заходів, направлених на забезпечення не лише соціальної підтримки учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, сімей загиблих (померли) ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які вже мають документальне підтвердження належного їм статусу, але й військовослужбовців, які беруть (брали) участь у заходах, пов’язаних із забезпеченням оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та їх сімей, які з об’єктивних причин визначеного Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» статусу ще не отримали.

Враховуючи усе вищевикладене та в умовах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації виникла необхідність забезпечення на місцевому рівні соціального захисту військовослужбовців, а отже і потреба в прийнятті Комплексної програми «Підтримка захисника та захисниці Петрівської сільської територіальної громади та членів їх родин на 2024-2026 роки» (далі – Програма).

Дана Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової підтримки та іншої соціальної підтримки, популяризація військової служби, а також сприяння вирішенню соціально-побутових проблем зареєстрованих на території Петрівської сільської територіальної громади військовослужбовців, учасників бойових дій, ветеранів війни - потерпілих внаслідок російської агресії та війни в Україні, членів їх сімей, тощо.

Програму розроблено відповідно до Конституції України, Бюджетного кодексу України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», інших нормативно- правових актів, що гарантують передбачені Конституцією України соціальні права військовослужбовців.

 2. Мета Програми

 Метою Програми є забезпечення організації на території Петрівської сільської територіальної громади заходів фінансової та іншої соціальної підтримки військовослужбовців, які брали (беруть) участь в захисті України та членів їх сімей,  ветеранів війни, учасників бойових дій - потерпілих внаслідок російської агресії та війни в Україні, членів їх сімей, надання допомоги для вирішення інших матеріальних потреб, популяризація військової служби.

Програма спрямована на:

- підвищення рівня правового і соціального захисту військовослужбовців, ветеранів війни, учасників бойових дій, підтримання їх належного матеріального та морально–психологічного стану;

- посилення соціального захисту військовослужбовців та підвищення іміджу військової служби;

- підтримку боєготовності військовослужбовців, які виконують завдання у зоні бойових дій;

- підтримання сімей військовослужбовців, які зникли безвісти під час виконання бойових завдань;

- поліпшення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими чи волонтерськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки військовослужбовців;

- підвищення рівня поінформованості з питань соціальної підтримки;

- гідного вшанування суспільством захисників і захисниць за мужність та героїзм проявлених під час під час захисту України від російської агресії та участі в бойових діях, тощо.

 3. Напрями Програми та її виконання

 Програма передбачає здійснення ряду заходів, спрямованих на реалізацію державної соціальної політики в територіальній громаді, охоплення максимальної кількості військовослужбовців, учасників бойових дій, ветеранів війни, членів їх сімей, учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, тощо шляхом психологічної підтримки та забезпечення матеріальної підтримки таких осіб, додержання державних соціальних гарантій та впровадження додаткових форм адресної підтримки, збільшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадського суспільства, спільної координації наявних ресурсів.

Виконання Програми сприятиме:

- посиленню соціального захисту військовослужбовців у період запровадження воєнного стану в Україні та членів їх сімей, ветеранів війни, сімей загиблих (зниклих безвісти за особливих обставин) Захисників і Захисниць України;

- підвищенню рівня довіри до владних інститутів у суспільстві, позитивного ставлення до військовослужбовців та їх сімей, патріотичного виховання молодого покоління;

- налагодженню співпраці з громадськими, благодійними, волонтерськими, релігійними організаціями з метою залучення коштів з небюджетних джерел для надання матеріальної і натуральної допомоги військовослужбовцям, які отримали тяжкі травми внаслідок російської агресії та війни в Україні;

- формуванню позитивного ставлення до військовослужбовців.

Матеріальна допомога надається згідно з Порядком надання та виплати матеріальної допомоги захисникам та захисницям Петрівської сільської територіальної громади та членам їх родин (далі – Порядок), який наведено у додатку до Програми.

5. Ресурсне забезпечення та джерела фінансування Програми

Джерела фінансування

Виконання Програми

Загальний обсяг фінансування, (грн.)

2024

2025

2026

Обсяг ресурсів всього, в тому числі:

27 450 000

-

 

-

 

27 450 000

Сільський бюджет

-

-

-

-

Інші джерела

 

 

 

-

Фінансування реалізації Програми здійснюватиметься за рахунок коштів сільського бюджету в межах наявного фінансового ресурсу та інших коштів не заборонених чинним законодавством.

  7. Очікувані результати виконання заходів Програми

 Виконання Програми дасть змогу:

- посилити соціальний захист захисників і захисниць громади та членів їх сімей;

- забезпечити комплексною допомогою захисників і захисниць громади та членів їх сімей; 

- створити умови для відновлення психологічного, духовного і фізичного стану членів сімей безвісті відсутніх військовослужбовців та військовослужбовців, які отримали поранення під час проходження військової служби;

- підвищити довіру до влади;

- сформувати позитивне ставлення до військовослужбовців;

- створити умови для відновлення психологічного, духовного і фізичного стану членів сімей військовослужбовців, тощо.

Реалізація заходів Програми дозволить пом’якшити соціальну напругу, визвану військовою агресією російської федерації проти України і відчути реальну допомогу з боку Петрівської сільської ради, а також стане початком інтенсивного розвитку партнерських відносин органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями соціальної спрямованості.

Завдяки реалізації Програми буде досягнута основна мета – покращення добробуту та якості життя мешканців Петрівської сільської територіальної громади.

 8. Результативні показники Програми

Назва показника

Одиниця виміру

Джерело інформації

Значення показника

Показники затрат

     

Обсяг витрат на надання матеріальної допомоги

грн.

кошторис

27 450 000

Показники продукту

     

Кількість отримувачів допомоги

осіб

вхідні документи

455

Показники ефективності

     

Середній загальний розмір матеріальної допомоги

 грн.

розрахунок

60 330

Показники якості

     

Відсоток виплаченої матеріальної допомоги

відс.

розрахунок

100

 

9. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 Контроль за виконанням Програми здійснюють: відділ з питань соціального захисту Петрівської сільської ради, постійні комісії сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, підприємництва та зовнішньоекономічних зв’язків і з питань освіти, культури, духовності, охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

 Секретар сільської ради                                                                     Світлана КОСТЮК

  

 

Додаток 1 до Програми

 

ПОРЯДОК

надання та виплати матеріальної допомоги захисникам та захисницям Петрівської сільської територіальної громади та членам їх родин

1. Порядок надання та виплати матеріальної допомоги захисникам та захисницям Петрівської сільської територіальної громади та членам їх родин (далі – Порядок) визначає загальні організаційні засади розгляду заяв громадян та механізм надання їм матеріальної допомоги.

2. Матеріальна допомога надається за рахунок коштів сільського бюджету, виділених на виконання Програми. Допомога носить одноразовий характер.

3. Право на отримання одноразової матеріальної допомоги мають наступні категорії громадян:

3.1. ветерани війни, учасники бойових дій, що захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, які потребують лікування травми, поранення, отриманих у зоні бойових дій або члени їх родини (за умови реєстрації місця проживання та фактичного проживання на території Петрівської сільської територіальної громади);

3.2. члени сімей (на поховання) учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, учасники Революції Гідності, учасники АТО, загиблі учасники бойових дій в Афганістані, ветерани війни-учасники бойових дій у Другій світовій війні (за умови реєстрації місця проживання та фактичного проживання на території Петрівської сільської територіальної громади);

3.3. члени сімей загиблих на встановлення пам’ятників загиблим учасникам бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та які поховані на території Петрівської сільської територіальної громади;

3.4. мобілізовані особи, які призвані на військову службу з 01.01.2024 або члени їх родини (за умови реєстрації місця проживання та фактичного проживання на території Петрівської сільської територіальної громади);

3.5. військовослужбовці, учасники бойових дій, ветерани війни які отримали поранення у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та звільнені з військової служби за станом здоров'я або члени їх родини (за умови реєстрації місця проживання на території Петрівської сільської територіальної громади);

3.6. один із членів сім’ї особи (першого ступеня споріднення), яка під час виконання обов’язків військової служби (службових обов’язків) зникла безвісти (за умови реєстрації місця проживання на території Петрівської сільської територіальної громади).

3.7. військовослужбовці, які виконують завдання у зоні бойових дій або члени їх родини, на придбання матеріально-технічних засобів, товарів військового призначення (за умови реєстрації місця проживання та фактичного проживання на території Петрівської сільської територіальної громади).

4. З метою отримання одноразової матеріальної допомоги особа, яка згідно з п.3. Порядку має право на її отримання, звертається до Центру надання адміністративних послуг Петрівської сільської ради з письмовою заявою із зазначенням згоди на обробку персональних даних. Заява може бути подана також уповноваженим представником зацікавленої особи.

5. Особи, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги згідно п. 3.1. даного Порядку, разом із заявою подають наступні документи:

- копія документу, що посвідчує особу заявника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- згода на обробку персональних даних;

- копія довідки МСЕК і посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни (при наявності);

-  копія документа відповідного медичного закладу, що підтверджує отримання поранення (контузії, каліцтва);

- копія Первинної медичної карти (Форми 100) визначено додатком 4 наказу Генерального штабу ЗСУ від 09.07.2018 «258 «Про затвердження Керівництва з медичної евакуації в Збройних Силах України, яка видана роком подачі заяви;

- Додаток 5 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України (при наявності);

- копія документа про безпосередню участь у бойових діях (забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони України, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації проти України, виконання завдань за призначенням в районі ведення бойових дій), виданого військовою частиною Міністерства оборони України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України та іншими утвореними відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів або копія довідки про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (за формою згідно з додатком 6 Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413  (зі змінами) (при наявності);

- інші документи, що підтверджують необхідність надання допомоги;

- довідку про рахунок в банку, на який буде здійснюватися перерахування коштів, у разі надання допомоги.

6. Особи, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги згідно п. 3.2. даного Порядку, разом із заявою подають наступні документи:

- копія документу, що посвідчує особу заявника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- згода на обробку персональних даних;

- копія свідоцтва про смерть;

- довідка для отримання допомоги на поховання;

- копія посвідчення інваліда війни, учасника бойових дій, учасника війни, сім’ї загиблого, ветерана військової служби, тощо (при наявності).

- довідку про рахунок в банку, на який буде здійснюватися перерахування коштів, у разі надання допомоги;

- інші документи, що підтверджують необхідність надання допомоги.

7. Особи, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги згідно п. 3.3. даного Порядку, разом із заявою подають наступні документи:

- копія документу, що посвідчує особу заявника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- згода на обробку персональних даних;

- копія свідоцтва про смерть;

- копію свідоцтва про поховання;

- копія посвідчення інваліда війни, учасника бойових дій, учасника війни, сім’ї загиблого, ветерана військової служби, тощо (при наявності);

- довідку про рахунок в банку, на який буде здійснюватися перерахування коштів, у разі надання допомоги;

- інші документи, що підтверджують необхідність надання допомоги.

8. Особи, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги згідно п. 3.4. даного Порядку, разом із заявою подають наступні документи:

- копія документу, що посвідчує особу заявника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- згода на обробку персональних даних;

- копія відповідного документу, що свідчить про статус отримувача на виконання указів президента України «Про введення воєнного стану в Україні» № 64/2022 та «Про загальну мобілізацію» № 69/2022, № 65/2022 від 24 лютого 2022 року;

- копія військового квитка (при наявності);

- довідку про рахунок в банку, на який буде здійснюватися перерахування коштів, у разі надання допомоги;

- інші документи, що підтверджують необхідність надання допомоги;

- копія документа, що підтверджує родинні відносини (свідоцтва про шлюб, свідоцтва про народження мобілізованого або його дитини – у разі потреби).

У разі відсутності можливості подачі документів мобілізованою особою, документи на отримання матеріальної допомоги можуть бути подані одним із членів сім’ї за пред’явленням документу, який підтверджує родинні відносини (батько, мати, дружина/чоловік, повнолітні діти) та згоди військовослужбовця на перерахування коштів члену родини.

9. Особи, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги згідно п. 3.5. даного Порядку, разом із заявою подають наступні документи:

- копія документу, що посвідчує особу заявника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- згода на обробку персональних даних;

- копія однієї з довідок: про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України; про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення; про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України;

- копія висновку (постанови) відповідної військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку;

- копія довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності із зазначенням причинного зв’язку інвалідності;

- копія посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни ветерана війни або копія посвідчення учасника бойових дій;

- інші документи, що підтверджують необхідність надання допомоги;

- довідка з банку з реквізитами рахунку для переказу коштів.

10. Особи, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги згідно п. 3.6. даного Порядку, разом із заявою подають наступні документи:

- копія документу, що посвідчує особу заявника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- згода на обробку персональних даних;

- копія витягу із Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин або  копія довідки військової частини про відсутність відомостей щодо фактичного перебування військовослужбовця.

- копія свідоцтва про шлюб (для дружини/чоловіка), копія свідоцтва про народження заявника (у разі звернення повнолітніх дітей), копія свідоцтва про народження безвісти зниклого (у разі звернення матері або батька);

- інші документи, що підтверджують необхідність надання допомоги;

- довідка з банку з реквізитами рахунку для переказу коштів.

Матеріальна допомога передбачена п. 3.7. Порядку надається тільки одному із членів сім’ї за наступною черговістю:

- дружина/чоловік ;

- повнолітні діти;

- матір;

- батько.

11. Особи, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги згідно п. 3.7. даного Порядку, разом із заявою подають наступні документи:

- копія документу, що посвідчує особу заявника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- згода на обробку персональних даних;

- копія відповідного документу, що свідчить про статус отримувача на виконання указів президента України «Про введення воєнного стану в Україні» № 64/2022 та «Про загальну мобілізацію» № 69/2022, № 65/2022 від 24 лютого 2022 року;

- копія військового квитка (при наявності);

- лист-обґрунтування командира відповідного військового формування  щодо необхідності виділення з бюджету громади коштів заявнику, який/яка виконує завдання у зоні бойових дій, щодо потреби у матеріально-технічних засобах, товарах військового призначення;

- сертифікат кінцевого користувача (споживача) 

оформлений на бланку відповідного військового формування;

- документи, які містять докази та підтверджують факт виконання завником особисто або у складі військової частини (органу, підрозділу), установи та закладу бойових (службових) завдань;

- інші документи, що підтверджують необхідність надання допомоги;

- довідку про рахунок в банку, на який буде здійснюватися перерахування коштів, у разі надання допомоги.

У разі відсутності можливості подачі документів мобілізованою особою, документи на отримання матеріальної допомоги можуть бути подані одним із членів сім’ї за пред’явленням документу, який підтверджує родинні відносини (батько, мати, дружина/чоловік, повнолітні діти) та згоди військовослужбовця на перерахування коштів члену родини.

12. У разі подачі документів уповноваженим представником заявника додатково надаються:

- копія документу, що посвідчує особу представника;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків подається копія аркуша паспорту з відміткою, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта);

- нотаріально посвідчена довіреність на ім’я представника.

13. Посадова особа Центру надання адміністративних послуг Петрівської сільської ради передає заяву разом з відповідними документами, визначеними  в пунктах 5-11, Комісії з питань надання та розподілу матеріальної допомоги захисникам та захисницям Петрівської сільської територіальної громади та членам їх родин (далі –Комісія).

14. Комісія утворюється розпорядженням Петрівського сільського голови. Члени Комісії здійснюють свою діяльність на громадських засадах.

15. До складу Комісії входять: голова Комісії, заступник голови Комісії, секретар та члени Комісії.

Членами Комісії можуть бути: працівники апарату та виконавчих органів сільської ради (за згодою), члени виконавчого комітету сільської ради (за згодою), депутати сільської ради (за згодою), представники підприємств, установ, організації незалежно від форми власності (за згодою).

Комісію очолює голова, який за посадою є керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Петрівської сільської ради. На першому засіданні Комісія зі свого складу обирає заступника голови та секретаря.

Голова Комісії керує діяльністю Комісії, організовує її роботу, скликає та головує на засіданнях Комісії, за його відсутності – заступник голови Комісії.

16. Основною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться при потребі за рішенням голови Комісії. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутня більшість її членів. Рішення приймається більшістю голосів членів від загального складу Комісії. Члени Комісії користуються рівним правом голосу при прийнятті рішень.

17. Рішення, прийняті на засіданні Комісії, оформлюється протоколом, який підписується головою Комісії, його заступником, секретарем та членами Комісії, які були присутні на засіданні. Ведення протоколу покладається на секретаря Комісії. Рішення Комісії може бути оскаржено в установленому законодавством порядку .

18. Питання щодо надання допомоги розглядається Комісією при наявності повного пакету документів, визначених пунктами 5-11 даного Порядку.

19. Комісія розглядає подані документи щодо надання допомоги, визначає доцільність відділення коштів з місцевого бюджету та визначає суму матеріальної допомоги.

20. Комісія за наслідками розгляду заяви та поданих документів може відмовити в наданні допомоги або якщо така допомога виплачується згідно пункту 3.7. Порядку, поставити в чергу.

Причинами відмови у задоволенні звернення щодо виділення  матеріальної допомоги є:

- невідповідність поданих документів або неповне подання документів, передбачених пунктами 5-11 Порядку;

- надані документи не підтверджують необхідності надання допомоги.

21. На підставі рішення Комісії секретар комісії протягом десяти робочих днів готує пакет документів до розгляду виконавчим комітетом Петрівської сільської ради.

22. Після прийняття рішення виконавчого комітету Петрівської сільської ради матеріальна допомога перераховується відділом з питань соціального захисту Петрівської сільської ради у безготівковій формі через установи банків на особовий рахунок заявника.

23. Відповідальність за проведення розрахунків, нарахування податків, перерахування коштів на банківські установи, зберігання фінансових документів покладається на відділ з питань соціального захисту Петрівської сільської ради. Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів на виплату матеріальної допомоги здійснюється відповідно до чинного законодавства.

24. Особа якій була відділена матеріальна допомога у відповідності до п. 3.7. зазначеного Порядку, в місячний термін від дня зарахування коштів на особовий рахунок, повинна надати Комісії підтверджуючі документи на що були витрачені виділені їй суми коштів з місцевого бюджету. У разі невикористання матеріальної допомоги за цільовим призначенням заявник зобов’язується повернути кошти до місцевого бюджету.

25. Голова Комісії в термін до 25 грудня поточного бюджетного року надає Петрівській сільській раді узагальнюючий звіт про результати виконання Програми за підсумками року. 

1.  Комплексна програма "Підтримка захисника та захисниці
СКАЧАТИ ФАЙЛ