Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Живі квіти - жива памʼять! Штучні квіти - екологічне лихо!

Живі квіти - жива памʼять! Штучні квіти - екологічне лихо!


Наближаються поминальні дні, перед якими ми традиційно прибираємо могили своїх рідних. У зв’язку з цим ми звертаємось до всіх мешканців та гостей громади із проханням відмовитись від вшанування спочилих штучними квітами та вінками.

 Покладання штучних квітів ЗАБОРОНЕНО Правилами благоустрою та утримання населених пунктів Петрівської сільської ради (розділ ХІ пункт 1). Порушення Правил тягне за собою відповідальність згідно ст. 152 Кодексу про адміністративні порушення.

 Крім того, є ще кілька вагомих причин:

 Штучні квіти та вінки швидко перетворюються на сміття, яке не піддається переробці та не приймається жодним сміттєпереробним підприємством в Україні.
 Часто сміттєзвалища відмовляються приймати штучні квіти та вінки.
 У природному середовищі вони розкладаються більше 400 років і виділяють при цьому токсичні сполуки, що забруднюють навколишні ґрунти та ґрунтові води.
 Відходи зі штучних квітів та вінків категорично заборонено спалювати, оскільки це провокує розвиток онкологічних та алергічних захворювань, особливо у дітей.
 Штучні квіти та вінки не відповідають традиціям. Зазвичай наші предки висаджували на могилках барвінок, віолу, калину та інші живі квіти і кущі, що символізують зв’язок між світом живих та померлих, а також уособлюють прагнення нащадків зберегти живу пам’ять про спочилих.
 Тож давайте візьмемо собі за правило, дотримуватись правил благоустрою, дбати про довкілля навіть на кладовищах та не забувати, що у живих квітах значно більше любові та поваги до померлих, ніж у недовготривалій яскравості пластикових.
 Не несіть на цвинтарі штучні квіти - вони не допоможуть мертвим, але нашкодять живим.

17 квітня 2024