Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Єщенко Валентина Миколаївна

Народилася 10 серпня 1946 року в с. Салтикова-Дівиця Куликовського району Чернігівської області в сім’ї службовців. В Нових Петрівцях проживає з 1962 року.

Освіта вища (Київський державний медичний університет ім. О.О. Богомольця).

Заслужений лікар України. Нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеню та Почесною грамотою Верховної Ради України.

З 1988 по 1990 головний лікар Новопетрівської ЦРЛ, за цей час реконструйовано поліклініку, а приміщення піонерського табору переобладнано в стаціонарне відділення для наших хворих.

У 1990 році обрана Народним депутатом України. В парламенті була секретарем, а з 1992 – головою Комісії Верховної Ради у справах жінок, охорони сім’ї, материнства і дитинства.

Величезний та неоціненний внесок у розвиток села зробила за час свого депутатства. Однією з найбільших заслуг є те, що саме вона домоглася щоб Вишгородський район одержав статус постраждалого від Чорнобиля і ми отримали пільги. Саме за її клопотанням були виділені державні кошти на будівництво нинішнього Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році». За її сприяння проводилась газифікація нашого району, зокрема і Нових Петрівець. Постійну підтримку мала місцева лікарня, у Новопетрівській школі №1 було відкрито комп’ютерний клас (на той час перший у Вишгородському районі), постійно виділялися безкоштовні путівки на оздоровлення новопетрівських дітей.

У 1994 році Єщенко Валентина Миколаївна була членом делегації України на 48 сесії Генеральної асамблеї ООН. І цього ж року вона була відряджена радником посольства України у Білорусії, де жила і працювала протягом чотирьох років.

У 1998 році, повернувшись до України, наша односельчанка працювала у Секретаріаті Верховної Ради.