Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • 28 квітня – Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі

28 квітня – Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі

Квітень — особливий місяць. 28-го числа відзначаємо День охорони праці, який збігається із Всесвітнім днем охорони праці.
Міжнародна організація праці (МОП) повідомила, що цьогоріч Всесвітній день безпеки та здоров’я пройде під гаслом: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризу — інвестуймо нині у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».
МОП зазначає, що пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, працівників і широку громадськість зіткнутися з безпрецедентними проблемами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2 та його численними наслідками для світу праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та гігієни праці заради підвищення стійкості, протистояння поточним і майбутнім кризовим ситуаціям.
Пандемія продемонструвала, наскільки важливо зміцнювати системи охорони праці, особливо охорону здоров’я на виробництві, на національному рівні та в компаніях.Тим паче, що вірус знову лютує в нашій країні. Усе більше регіонів потрапляють до червоної зони. А уряд своєю постановою від 22.03.2021 № 230 розширив карантинні обмеження. Документ, зокрема, передбачає, що в регіонах із «червоним» рівнем епіднебезпеки на територіях загального користування можна перебувати тільки із одягнутими ЗІЗ — респіраторами або захисними масками, що закривають ніс і рот.
Головною метою цього заходу є привернення уваги всієї громадськості на безпеку праці, на усунення рівня виробничого травматизму та проведення профілактичної роботи по попередженню нещасних випадків на виробництві. Адже почуватись на роботі безпечно та повернутись додому живим і здоровим мрія кожного із нас.
Бажаємо всім міцного здоров’я та професійних успіхів!
Матеріал підготував
Начальник служби з охорони праці
Петрівської сільської ради
Дігтяр С.І.

28 квітня 2021