Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Засідання виконавчого комітету та чергової 17 сесії VIII скликання Петрівської сільської ради

Засідання виконавчого комітету та чергової 17 сесії VIII скликання Петрівської сільської ради

Сільська рада ухвалила низку питань, пов’язаних із затвердженням штатних розписів, структур та статутів. Депутатський корпус затвердив структуру виконавчих органів Петрівської сільської ради, встановив загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів. Нові редакції штатних розписів отримали освітні заклади та комунальні підприємства Петрівської сільської ради (благоустрій, культура, охорона здоров’я, соціальні послуги).

Серед освітніх питань – надбавка за престижність у розмірі 30% керівникам закладів освіти Петрівської громади та вартість харчування школярів. Ціну залишили на рівні 2021 року: 30 грн на одного старшокласника, 25 – учня середніх класів, 22 – молодших та 15 на учня групи продовженого дня. Оплату за гарячі обіди вирішили розподілити між батьками та сільською радою. Учні 1-4 класів та пільгові категорії школярів харчуватимуться як і раніше – безкоштовно. 5-9 та 10-11 класи оплачуватимуть 50% вартості (за рахунок батьків). Інші 50% сплачуватиме з бюджету сільська рада. Харчування школярів групи продовженого дня відбуватиметься за рахунок батьківських коштів.

Проєкти програм Петрівської сільської територіальної громади на 2022 рік (всього 30 програм, що стосуються усіх сфер життя та розвитку громади) виконком погодив, а  сільська рада ухвалила. За таким принципом проголосували і за проєкт Програми соціально-економічного розвитку Петрівської сільської територіальної громади на 2022 рік.

На питанні сільського бюджету 2022 року зосередилися детальніше. Отже: сільська рада визначила доходи та видатки  бюджету  Петрівської сільської територіальної громади  у сумі 311 347 700,00 гривень. Керівник фінансового управління Галина Дорошенко, яка презентувала місцевий кошторис наголосила, що найбільша стаття надходжень – податок на доходи фізичних осіб, що складає 37%. Загалом бюджет розподілити наступним чином: 44% - освіта, 4,9% - культура і мистецтво, 1,7% - розвиток фізичної культури і спорту, 5% - соціальний захист, 16,2% - ЖКГ, 6,5% - охорона здоров’я, 10% - державне управління, 6,1% - економічна діяльність, 4,3% - реверсна дотація до державного бюджету. Проєкт схвалили і члени виконкому, і депутатський корпус.

Під час спільного засідання відзвітували про виконану роботу у 2021 році керівники комунальних підприємств, закладів, установ Петрівської сільської ради: директор КП «Петрівський комбінат комунальних підприємств» Іван Бурма, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Тетяна Кот,  звіт директор КЗ «Центр культурних послуг» Юлія Іванова, директор КП «Петрівський благоустрій» Олександр Мороза, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Микола Таборовець, директор КНП «Петрівський консультативно-діагностичний центр» Олеся Борисенко. Усі звіти схвалили.

Виконавчий комітет погодив надання одноразової матеріальної допомоги 12-м жителям громади – на лікування по життєво-важливим показникам онкохворим й тяжкохворим громадянам та інвалідам, які потребують лікування, а також погорільцям за програмою «Турбота».

За адміністративне правопорушення отримав максимальний штраф 1360 грн Ярослав Гапонюк. Начальник відділу ЖКГ та благоустрою Петрівської сільської ради Ігор Філіпченко зафіксував виконання земляних робіт та демонтаж зеленої зони загального користування на вул. Свято-Покровській, 231,233 у с. Нові Петрівці без дозволу на порушення об’єктів благоустрою.

Під час засідання ухвалили рішення про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2022 рік при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального та поточного ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються у селах Нові Петрівці, Старі Петрівці, Лютіж, Гута-Межигірська із залученням коштів бюджету Петрівської сільської територіальної громади, у розмірі 13 500,00 грн.

Затвердили проєктно-кошторисну документацію з об’єкта будівництва «Капітальний ремонт дороги від вул. Князя Святослава до вул. Садова у с. Старі Петрівці».

Ухвалили низку земельних питань. Присвоїли 7 поштових та 5 будівельних адрес. 

Загалом під час спільного засідання члени виконкому та сільська рада розглянули 135 питань порядку денного. Усі рішення будуть оприлюднені на офіційному сайті Петрівської сільської ради.

 

24 грудня 2021