Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • ФІНІШУВАВ ШАХОВИЙ ЧЕМПІОНАТ

ФІНІШУВАВ ШАХОВИЙ ЧЕМПІОНАТ

Протягом листопада у Нових Петрівцях проходив Відкритий чемпіонат села Нові Петрівці з шахів, організований спільно Новопетрівською сільською радою та Новопетрівським будинком культури. У чемпіонаті всього взяло участь  45 учасників чотирьох вікових категорій: до 9 років, 9-11, 12-15 та дорослі. До ігор долучилися жителі сіл Нові Петрівці і Старі Петрівці, а також мешканці міста Вишгорода.  Найменші (їх було лише 7 чоловік) грали за круговою системою, а в інших вікових категоріях ігри проходили за Швейцарською системою.

21 листопада відбулася церемонія нагородження призерів чемпіонату та святкова концертна програма на їх честь за участі вихованців будинку культури. На присутніх чекала нова, оновлена сцена будинку культура, а саме красиве різнобарвне яскраве освітлення, яке тепер її прикрашає.

Перед початком нагородження на честь призерів пролунав  Гімн України у виконанні юних артистів будинку культури: Поліни Куликової, Лілії Фадєєвої, Олександри Богдан, Євгенії Новохатньої та Вікторії Шутун.

Згідно з Положенням чемпіонату у кожній категорії визначалося по три призери, кожен з яких отримав відповідні дипломи і медалі, а також грошові премії: за 1 місце – 1000 грн, за 2 місце – 750 грн, за 3 місце – 500 грн. Переможці були нагороджені кубками. Всім учасникам, що були присутні на нагородженні, було вручено дипломи учасника та цінні подарунки. 

 Отож, призерами чемпіонату стали:

І категорія (до 9 років):

- 1 місце – Каріна Старенька (с. Нові Петрівці);

- 2 місце – Андрій Попович (м. Вишгород);

- 3 місце – Євген Зайченко (с. Нові Петрівці) .

ІІ категорія (9-11 років):

- 1 місце – Ілля Янін (м. Вишгород);

- 2 місце – Анна Глущенко (м. Вишгород);

- 3 місце – Михайло Мартинюк (с. Нові Петрівці).

ІІІ категорія (12-15 років):

- 1 місце – Всеволод  Глущенко (м. Вишгород);

- 2 місце – Артем Мартиненко (с. Нові Петрівці);

- 3 місце – Дмитро Школьний (с. Нові Петрівці).

ІV категорія (дорослі)

- 1 місце – Станіслав Кошель (с. Нові Петрівці);

- 2 місце – Володимир Хилько (с. Нові Петрівці);

- 3 місце – Микола Борщ (с. Нові Петрівці).

Нагороди та подарунки призерам та учасникам вручали Новопетрівський сільський голова Радіон Старенкий та директор Новопетрівського будинку культури Альона Сивоха-Іваненко.

Радіон Миколайович привітав всіх учасників із закінченням чемпіонату, побажав подальших перемог. Він підкреслив, що ініціюючи цей чемпіонат, мав на меті популяризувати гру в шахи серед новопетрівчан та жителів інших населених пунктів, адже вона сприяє інтелектуальному розвитку, пропагує здоровий та змістовний спосіб життя, а також сприяє зміцненню дружніх стосунків між жителями нашого села, а також сусідніх сіл і міста Вишгорода. Сільський голова наголосив, що має на меті продовжувати традицію проведення подібних чемпіонатів.

Свято шахів закінчилося загальним фото всіх учасників разом з організаторами та феєрверком на честь переможців.

21 листопада 2019