Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Засідання виконавчого комітету

Засідання виконавчого комітету

На засіданні виконкому розглянуто питання затвердження проектно-кошторисної документації капітальних ремонтів об’єктів інфраструктури Петрівської громади. У с. Лютіж проект дороги по вул. Приморська (від торговельного центру до №24). У c. Нові Петрівці - світлофори на двох перехрестях - на перехресті вулиць Свято-Покровська, Валківська, Польова та на перехресті вул. Свято-Покровська, Пушкіна, Святослава Князя.

Вивезенння твердих побутових відходів на території Петрівської громади здійснюють підрядні підприємства. Оскільки конкурс був на початку року, а участь у ньому взяв лише один учасник, то й договір заключили лише на рік. Зараз виникла необхідність проведення нового. Заявки до участі прийматимуть до 26 грудня.

Мешканці житлового будинку по вул. Ватутіна, 21А (с. Нові Петрівці) переходять на автономне опалення. Виконавчий комітет неодноразово погоджував відключення квартир від централізованого опалення. Цього разу на розгляд надійшло чотири заяви від мешканців квартир за номерами 34, 36, 53 і 4. Прохання задовольнили.

В Україні заборонено спалювати опале листя, бур’ян, дрібне гілля та сміття. За порушення правил передбачена адміністративна відповідальність. Аби допомогти жителям громади, які не мають можливості компостувати екологічні відходи, комунальне підприємство «Петрівський благоустрій» розробило тарифи на вивезення бур’яну, опалого листя та дрібного гілля. Ціна за 1м3 – 111,00 грн. Тариф схвалили. Детальна інформація про те, як і де замовити послуги буде оприлюднена в найближчому номері газети «Петрівська громада» та на сторінці КП у Фейсбук.

Виконавчий комітет розглянув прохання В. Перцева надати дозвіл на ведення підприємницької діяльності. Прохання задовольнили. Також дозволили розміщення тимчасової споруди для ведення підприємницької діяльності А. Ганюшкіній, а Г. Шатіло – погодили розміщення інформаційного показника.

За рахунок коштів сільського бюджету вирішено надати одноразову матеріальну допомогу у вигляді 5 тис. грн онкохворим жителям Петрівської громади через життєво-важливі показники та на поховання учасників АТО. До виконавчого комітету надійшов протокол про адміністративне правопорушення, здійснене Володимиром Максимцем. Громадянин Максимець встановив гараж за межами земельної ділянки, що розташована на вул. Мазепи у с. Старі Петрівці. За правопорушення отримав штраф 680 грн та погодився самостійно демонтувати частину будівлі і паркану.

Інформацію про підсумки підготовки до осінньо-зимового періоду 2021-2022 р.р. виконком узяв до відома. Станом на 1 листопада здійснені усі підготовчі роботи. Відремонтовано та реконструйовано котельні загальноосвітніх навчальних закладів, закладів культури та охорони здоров’я – усього 22. Усі котельні запущені в роботу. Більшість з них обладнані для роботи на альтернативних видах палива. У КП «Петрівський благоустрій» підготовлена вся наявна техніка для роботи з розчистки вулиць та доріг від снігу. Це 5 тракторів та 4 снігоприбиральних машин для чищення тротуарів. Для розкидання піщаної суміші купують розкидач мінеральних добрив. Також буде заготовлено 60 тонн протиожеледної суміші та рідини анти-лід. Для утримання доріг у зимовий період сільською радою здійснюється проведення тендеру на суму 600 тис. грн.

КП «Петрівський КПП» відремонтував свердловини й накопичувачі. Створено запас заглибних насосних агрегатів, проведено промивку та дезінфекцію водопровідних мереж. Заготовлена необхідна кількість дров для опалення водонапірних веж при мінусових температурах у селах Лютіж та Старі Петрівці. Підготовлено всі каналізаційні насосні станції. Чищення мулових майданчиків на завершальній стадії. Надання послуг з прийому асенізаторних машин відновлять з 22 листопада 2021 року.

На зиму законсервовано сільські фонтани та автоматичний полив газонів.

19 листопада 2021