Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Встановлюємо контейнери для сортування сміття

Встановлюємо контейнери для сортування сміття

На сьогодні проблема сміття та раціонального поводження з відходами упаковки – питання не лише нашого населеного пункту, це серйозний виклик для всього світу. Ми маємо знаходити шляхи  подолання цієї проблеми, заради нашого майбутнього і добробуту наших дітей.

Днями у Нових Петрівцях  стартував пілотний проєкт по роздільному сортуванню сміття, який реалізується за рахунок швейцарської компанії «Нестле» та французької компанії Веолія. Новопетрівський сільський голова Радіон Старенький спільно з Генеральним директором «Нестле» в  Україні та Молдові Алессандро Дзанеллі та директором підприємств «Веолія» Олександром Королюком підписали тристоронню угоду про співробітництво.  Також хочемо відзначити нашого депутата Євгена Миргородського, який сприяв цій співпраці. Віримо, що ця угода принесе користь нашій громаді.

Радіон Старенький в інтерв’ю журналістам прокоментував цю угоду:

-  Ми близько року йшли до цього кроку, ретельно готуючись та продумуючи деталі. На час нашої попередньої домовленості Київська КОДА якраз затвердила Петрівську громаду у складі Нових Петрівець та Старих Петрівець, як ми планували першопочатково. Тому виникла ідея, запропонувати і Старопетрівській сільській раді розмістити у себе такі контейнери. Тобто такий проєкт зараз запрацює і в сусідньому селі. На майбутнє, сподіваюся, вдасться реалізувати впровадження сортування сміття на території всієї Петрівської громади, тобто ще у Лютежі та Гуті Межигірській.  

Кілька днів тому у Нових Петрівцях вже було установлено 40 контейнерів для сортування пластику, паперу, металу та скла. 

У рамках цього проєкту всі роздільно зібрані в спеціальні контейнери відходи (для скла передбачений контейнер зеленого кольору; для пластику, паперу, металу - контейнер жовтого кольору) направлятимуться на сортувальну лінію компанії Веолія для того, щоб пройти етап досортування та тюкування. Після цього підготовлена сировина доставлятиметься на відповідні переробні підприємства. Таким чином, забезпечується так званий "колообіг ресурсоцінних матеріалів":  відходи від одного продукту використовуються для створення іншого нового продукту.

 

Тепер кожен з нас має усвідомити важливість цієї справи. Ці контейнери мають функціонувати та приносити користь нашій екології. Давайте разом робити наше село кращим, чистішим та красивішим.

Адреси розміщення баків

  1. Вул. Валківська – вул. Миру (свердловина)
  2. Вул. Богдана, 2 (озеро Калинівка)
  3. Вул. Межигірська, 121 (дитячий майданчик)
  4. Вул. Князя Святослава, 34
  5. Вул. Комарова, 10 (стадіон)
  6. Вул. Горького, 81
  7. Вул. Петрівська, 5
  8. Вул. Європейська, 12 (соц. центр)
  9. Вул. Ново-Київська, 138 (радгоспний двір)
  10. Вул. Соборна, 90
  11. Вул. Ярослава Мудрого, 8 (аптека)
  12. Вул. Свято-Покровська, 222
  13. Вул. Пушкіна, 12 (кладовище)
  14. Вул. Незалежності – вул. Преображенська
  15. Вул. Свято-Покровська, 399А (магазин «Проф-Плюс»)
  16. Вул. Білого Спасу – вул. Петропавлівська
  17. Вул. Лисенка, 2
  18. Вул. Ново-Київська, 70 (за дитячим майданчиком)
  19. Вул. Польова, 1 (реклама ОК Балатон)
  20. Пров. Богдана (біля школи)
  21. Вул. Ватутіна, 21
  22. Вул. Ватутіна, 34
  23. Вул. Європейська, 5
  24. Вул. Соборна, 43 (озеро)

18 вересня 2020

1.  Прес-реліз
СКАЧАТИ ФАЙЛ