Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Засідання адміністративної комісії

Засідання адміністративної комісії

Самовільні забудови, технічні та каналізаційні споруди на землях загального користування, несанкціонована торгівля – усе це порушення правил благоустрою. Використання території громади для особистих цілей – це адміністративне правопорушення. Згідно зі статтею 152 Кодексу України карається штрафом від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян - фізичних осіб. Для юридичних – від 850 до 1700 грн відповідно.

Під час чергового засідання адміністративної комісії розглянули 11 протоколів.

Наталя Шульга, яка мешкає у с. Нові Петрівці на вул. Гречка,14 розмістила на землях загального користування технічні споруди. Після складеного протоколу будівлю прибрала в найкоротші терміни, тож штраф отримала мінімальний – 340 грн.

Жителя с. Старі Петрівці (вул. Чигрина,11) Анатолія Голубєва за скидання каналізаційних вод на землі загального користування також оштрафували на 340 грн. Оскільки це був перший протокол для чоловіка, то й штраф мінімальний. Але протягом 2-х місяців каналізаційну споруду доведеться демонтувати. Інспекторів зобов’язали скласти припис на демонтаж.

За спалювання бур’янів мінімальний штраф 340 грн отримав Віктор Мацевитий (с. Нові Петрівці, вул. Свято-Покровська, 308). Протокол до адмінкомісії надійшов від поліції за скаргою сусіда.

За спалювання сміття (протокол від поліції за скаргою сусіда) мінімальний штраф 340 грн також наклали на Любов Пономаренко (с. Нові Петрівці, вул. Межигірська, 42).

Максимальний штраф 1700 грн отримав Василь Хомяк, як юридична особа, за порушення правил благоустрою під час зведення житлового будинку у м. Київ. Громадянин Хомяк – житель Петрівської громади, тож і протокол про правопорушення надіслали за місцем проживання.

Наталія Ільченко отримала мінімальний штраф 6800 грн за продаж алкоголю неповнолітньому у магазині на вул. Межигірській. Протокол про правопорушення також надійшов від поліції.

Максимально на 1360 грн оштрафували Людмилу Калабановську (с. Лютіж, вул. Миру) за скидання стічних каналізаційних вод на землі загального користування. Жінка відмовилася підписувати протокол про правопорушення. Відмова засвідчена двома свідками.

Жителя с. Лютіж Сергія Лазебника покарали максимальним штрафом 1360 грн за самовільне виконання робіт на землях загального користування (складування землі не на своїй ділянці).

За несанкціоновану торгівлю у м. Київ максимальний штраф 1360 грн отримав Канан Гараєв, житель с. Нові Петрівці (вул. Ново-Київська,6).

Максимальний штраф 1360 грн за самовільне встановлення торговельної ятки у м. Київ також отримав житель Петрівської громади Вадим Нечипорук.

За несанкціоновану торгівлю у с. Нові Петрівці (вул. Свято-Покровська, 222) 680 грн штрафу отримав Євген Герман.

17 листопада 2021