Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Святкування Масляної

   Цієї суботи, 9 березня, напередодні Прощеної неділі та Великого посту, у центрі села біля будинку культури відбулося святкування дня Масляної. Усі радісно проводжали зиму та зустрічали весну. Погода була привітною і до вечора радувала сонечком. Оскільки в цей день традиційно прогнозують погоду на Великдень, сподіватимемося, що буде так само тепло.

   Усіх присутніх чекали різноманітні забави. Зі сцени артисти розважали новопетрівчан та гостей села танцями, співами та жартами. І між дітьми, і між дорослими проводилися цікаві змагання - биття подушками, перетягування канату. Всі учасники отримали заохочувальні подарунки. Чоловіки та хлопці залазили на верхівку стовпа, щоб дістати одну з пар взуття. Діток розважали веселі аніматори, з якими кожен міг сфотографуватися, а за будинком культури встановили атракціони, біля яких весь час стояла черга з дітлахів.

   Усіх присутніх привітав зі святом Новопетрівський сільський голова Радіон Старенький та провів лотерею, у якій розіграли поросятко, морську свинку, півня, перепілок, качку, зайця та інших цікавих тваринок. Зібрані з продажу лотерейних квитків гроші (4 тис. грн.) розділили та розіграли по одній тисячі гривень на чотирьох щасливчиків. Гостей частували кулішем, салом та горілкою, смачними млинчиками з солодким сиропом. Вечері спалили солом’яне опудало Масляної, щоб весна прийшла швидше. Біля вогнища діти та дорослі, взявшись за руки, водили хороводи.

   Гуляння тривали до вечора. Свято вдалося на славу.

09 березня 2019