Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Петрівський сільський голова інформує

Петрівський сільський голова інформує

У Петрівській громаді тривають роботи весняного благоустрою. Прибирається сміття на дитячих майданчиках та у скверах. Скошується трава. Перед Великодніми святами та поминальними днями прибирали на кладовищах. Продовжуються роботи по обрізанню аварійних дерев.

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету затвердили план заходів з проведення місячника благоустрою, постараємось зробити все вчасно та в повному обсязі.

Ми намагалися регулярно вивозити сміття з баків по селах громади навіть тоді, коли частина нашої Київської області була в окупації і це було великою проблемою, адже наше сміттєзвалище було заміноване, Димер був окупований, а в Київ також не пускали. Довелося складати сміття на околицях сіл, але на сьогодні там вже прибрано.

З 18 квітня побутове сміття почали вивозити і з вулиць, як це було раніше. Поки що сміття не вивозиться тільки з Гути-Межигірської. Про вивіз сміття з цього села будемо повідомляти окремо. Хочемо наголосити, що баки для роздільного сміття зараз не вивозяться, тому просимо нічого туди не викидати і тим більше не засмічувати територію навколо них. Ця проблема наразі вирішується.

Перед 24 лютого готувався фотозвіт по роботах, які проводились у зимовий період. Адже робіт по селах громади було дуже багато – чистилися дороги від снігу та посипалися піщаною сумішшю від ожеледиці, проводилися роботи по відкачуванню талої води, аварійно-ремонті роботи системи водопостачання, замінювали ліхтарі вуличного освітлення, очищувалися електроопори від несанкціонованої реклами, здійснювалося обрізання дерев та подрібнення гілок, прибиралося та вивозилося сміття з сіл.

У с. Нові Петрівці облаштували дренажний колодязь по вул. Межигірський та дренажну каналізацію на початку села. Маємо надію, що житлові масиви, які потерпали від надлишкових вод, більше не будуть підтоплюватися.

На вулиці Преображенській було підключено вуличне освітлення. На жаль, жителям цієї вулиці не довелося повною мірою насолодитися цим, тому що все вуличне освітлення невдовзі вимкнули у зв’язку з необхідністю світломаскування.

На перехресті вулиць Свято-Покровської та Святослава Князя, а також на перехресті центральної вулиці та Валківської тестувалися світлофори. Зараз вони працюють повноцінно. Інші світлофори також увімкнені. Проблема лише із світлофором у Лютежі в центрі села, бо там під ворожими снарядами було пошкоджено лінію електропередач. Сподіваємося, що цю поломку найближчим часом буде ліквідовано.

Підрядна організація Укравтодору ПП «Автомагістраль» проводить роботи по прибиранню ґрунту з під бордюр та тротуарів центральної дороги сіл.

Прибиралися елементи барикад на блок-постах, які заважали руху авто та пішоходів.

Вже 1,5 місяці горить сміттєзвалище у Старих Петрівцях. Сморід та дим дошкуляє як жителям нашої громади, так і навколишнім, у тому числі на Оболоні в Києві.

Працівниками Вишгородського районного комунального підприємства «Комунальник» проводиться робота по його гасінню і, як повідомив голова Вишгородської райадміністрації Олексій Данчин, комунальники намагатимуться погасити пожежу до кінця тижня.

Сьогодні на оперативній нараді директор КП «Петрівський ККП» повідомив, що з вчорашнього дня працюють постійно всі насоси на наявних свердловинах. Це означає, що почався сезон поливу і незабаром будуть перебої з водопостачанням. Тим більш вийшла з ладу одна свердловина в Нових Петрівцях на вул.Ново-Київська, де й так були проблеми з водою.

Найближчим часом ми проведемо ямковий ремонт доріг з твердим покриттям та прогрейдеруємо ґрунтові дороги.

Замінено оглядове дзеркало по вулиці Незалежності в Нових Петрівцях.

Засипано яму на перехресті вулиць Свято-Покровської та Ватутіна, яка заважала проїзду автомобілів та й для пішоходів була небезпечною. Таку ж проблему вирішено на повороті з центральної на вулицю Шевченка.

Встановлено додаткове освітлення пішохідних переходів.

У Лютежі на вулиці Бульварній відремонтували водопровід. Біля спуску до моря відремонтовано ворота.

У селі Старі Петрівці черговий раз задували несанкціоновані каналізаційні труби. Було покладено плитку та засклено зупинку громадського транспорту «Героїв».

Очищено від мулу територію біля криниці по вул. Дніпровській.

Також прибиралось сміття на пляжі. Сподіваймося на скоріше відкриття пляжного сезону у всіх селах Петрівської громади, хоча поки що не радимо там дуже ходити, будьте обачні!

Інспекторами з благоустрою спільно з нашими офіцери громади складали адміністративні протоколи на порушників правил благоустрою. Зараз у зв’язку з тим, що і так стресів у нашого населення вистачає, ми намагаємося закривати очі на певні речі і нікого не штрафуємо. Але просимо по можливості все ж дотримуватися порядку, щоб територія нашої громади була гарною. Звичайно, найскладніше з цим зараз у Гуті-Межигірській, де дуже багато пошкоджень від наслідків війни.

Хоча не лише там. Нашим відділом комунальної власності, будівництва та інвестицій проводиться обстеження житлових та нежитлових приміщень, пошкоджених військовими діями з боку російського загарбника. Ці обстеження ще продовжуються, і цифри змінюються щодня.

У найближчі тижні організуємо громадські слухання з приводу перейменування вулиць, які носять назви, пов’язані з російськими історичними особами. Таких вулиць у нас в громаді аж 45!

Сьогодні в Нових Петрівцях на поки-що ще вулиці Ватутіна демонтували пам’ятник цьому воєначальнику. Будемо вважати, що початок покладено…

 

11 травня 2022