Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Останні дзвоники та випускні Петрівської громади

Останні дзвоники та випускні Петрівської громади

Традиційно наприкінці травня пролунав у закладах освіти нашої Петрівської сільської територіальної громади Останній дзвінок! Цьогоріч у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в країні, а також зважаючи на сучасні тенденції, школярі в основному відсвяткували закінчення навчального року нетривіально: екскурсії, квести, посиденьки в кіно та кафе – потішна для дітей заміна традиційної лінійки.
Учні 1-ої школи влаштували танцювальний флешмоб та квест на території національного музею, плюс деякі класи розважалися в поїздках до Києва.
2- га школа обрала мандри та екскурсії: відвідини Бучанського парку, музею гончарства, а випускники помандрували аж до Карпатських гір. Крім того, 1-ий та 4- ий класи навчального закладу підготували невеликі теплі заходи з нагоди закінчення навчального року: майбутні другокласники прощалися з букварем, майбутні п’ятикласники – з молодшою школою.
3-тя школа не відступилася від усталеного відзначення останнього дзвоника і провела випускників 2021 року на урочистій лінійці.
Старопетрівська ЗОШ теж мала святкову лінійку, але на ній були присутні лише випускники, першокласники з батьками та педагоги. Переважно співали, танцювали та, звичайно, вітали один одного. Талантів у Петрівській громаді вистачає, тож і свято вдалося.
Найнезвичніше, мабуть, було у Лютізькій ЗОШ. На святі були присутні випускники 9-го та 11-х класів, їхні батьки і вчителі. Всі без винятку одягнені в стилі гангстерської вечірки. Поділившись на «клани», учасники заходу ходили по різних станціях, здобуваючи необхідний для перемоги ключ, яким безперечно виявився дзвоник, який і пролунав востаннє для випускників. Це було не лише дуже весело, а ще й пізнавально, адже у квесті доводилося не тільки вправлятися фізично, а й відповідати на ерудовані питання, підготовані директором школи.
Приємно, що наші школи мають високе визнання. Так, на XII Міжнародній виставці "Сучасні заклади освіти -2021", що відбулася 28 травня, Лютізька ЗОШ отримала Золоту медаль ХІІ міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти - 2021" в номінації "Створення і впровадження сучасних засобів навчання, продуктів, програм, систем і комплексних рішень для підвищення якості освіти", а Новопетрівська ЗОШ №2 Дипломом за активну участь і професійну презентацію освітніх і наукових досягнень.
Пишаємося, що Новопетрівська ЗОШ №1 має багато призерів та переможців різноманітних Всеукраїнських конкурсів, в тому числі і МАН.
Випускні бали провели і в дитячих садочках громади. Маленькі леді та джентльмени вперше танцювали свій прощальний вальс, смакували солодощами, а наостанок отримали не лише дипломи про закінчення дитячого садочку, а й книжки для майбутніх першокласників від Петрівської сільської ради.
Жоден заклад освіти в громаді наступного навчального року не залишиться поза увагою. На черговому засіданні сесії, що була на цьому тижні, було виділено кошти для ремонтів та придбання необхідного обладнання, залежно від того, які першочергові потреби має кожна школа чи садок. Тож у вересні всіх знову чекаємо, а поки що для багатьох учнів та педагогів розпочався літній відпочинок.
Ви багато зробили разом зі своїми наставниками, батьками, щоб наші школи, села нашої Петрівської громади радували око, були ошатними та чистими, квітучими та доглянутими.
Дякую вам за все, дорогі випускники! Низький уклін вам, вчителі, за вашу працю, прагнення зробити наших випускників сильними та чесними, милосердними та благородними!
Дорогі діти! Ви всі разом написали неповторну шкільну симфонію, насичену різнобарв’ям подій, незабутніх вражень, відкриттям талантів і становленням великої людини – справжнього українця.
Щасливої вам дороги, дорогі випускники, майбутні професори й академіки, вчителі й лікарі, айтішніки та програмісти, футболісти і просто хороші люди!
Візьміть з собою у доросле життя все найкраще, що дала вам школа, вчителі, батьки.
Щиро бажаю вам мирного неба!
Хай щасливим буде для кожного з вас шлях самостійного життя, хай завжди будуть поруч вірні друзі та мудрі наставники. Хай оберігає вас Бог у дорослому житті!
Гарного відпочинку на літніх канікулах усім нашим школярам. Батькам - сили й терпіння! Усім нам - здоров'я і здійснення мрій!

01 червня 2021